Paciorettyn maali liikaa Lightningille

Max Pacioretty iskee Montreal Canadiensin jatkoon.
Montreal Canadiens oli tämän kevään ensimmäinen pudotuspelijoukkue, joka varmisti paikkansa pudotuspelien toiselle kierrokselle. Los Angeles Kings hävisi jo kolmannen kerran perättäin San Jose Sharksille.

Montreal Canadiens selvitti tiensä pudotuspelien toiselle kierrokselle voittamalla Tampa Bay Lightningin neljännen kerran neljännessä ottelussa. Canadiens meni ottelun avauserässä 2-0-johtoon Danny Brieren ja Lars Ellerin maaleilla. Toisessa erässä Ondrej Palat kavensi 2-1-lukemiin, mutta reilu minuuttia myöhemmin Brendan Gallagher oli lisännyt Canadiensin johdon takaisin kahteen maaliin.

Dramaattinen ratkaisu nähtiin kolmannessa erässä, kun Lightning pystyi iskemään kaksi maalia ja tasoittamaan ottelun. Lightningin maalit olivat Victor Hedmanin ja Tyler Johnsonin käsialaa. Jatkoerä oli melkein jo käsillä, kun voittomaalin Canadiensille iski Max Pacioretty ylivoimalla. Otteluaikaa oli jäljellä enää 43 sekuntia. Maali oli Paciorettylle pudotuspelien ensimmäinen ja sen turvin Canadiens otti otteluvoitoin 4-0 paikan toisella pudotuspelikierroksella, jossa se kohtaa voittajan ottelusarjasta Boston Bruins-Detroit Red Wings.

Raskille nollat

Runkosarjan voittanut Boston Bruins otti ensimmäisessä vieraspelissään vakuuttavan voiton Detroit Red Wingsistä lukemin 3-0. Tuukka Rask torjui ottelussa 23 kertaa päästämättä yhtään maalia taakseen ja valittiin ottelun ykköstähdeksi. Vastapäässä Jimmy Howard kohtasi 33 laukausta, joista torjui 31. Bruins karkasi 2-0-johtoon ensimmäisessä erässä Dougie Hamiltonin ja Jordan Caronin maaleilla. Maali oli molemmille uran ensimmäinen pudotuspelimaali. Loppunumerot 3-0 viimeisteli Patrick Bergeron tyhjiin.

Myös New Rangers kävi hakemassa voiton vieraissa, kun se oli joukkueiden kolmannessa kohtaamisessa Flyersia parempi. Ottelu päättyi Philadelphiassa lukemiin 4-1. Derek Stepan ja Martin St.Louis iskivät ottelusarjan toiset maalinsa viedessään Rangersin kahden maalin johtoon avauserässä. Flyerspuolustaja Mark Streit sai vielä samassa erässä aikaan 2-1-kavennuksen, mutta sitä lähemmäksi Flyers ei vastustajaansa päässyt.

Toisessa erässä puolustaja Dan Girardi lisäsi Rangersin johdon jälleen kahteen maaliin. Dan Carcillon päätöserässä tekemä 4-1-maali oli ottelun lopullinen niitti. Flyersilla oli ottelussa tilaisuutensa iskeä ylivoimalla, mutta se sai viiden ylivoimansa aikana aikaiseksi vain neljä laukausta.

Flyers oli Rangersia niskanpäällä laukaustilastoissa, ja Henrik Lundqvist kohtasi Rangersin maalinsuulla 32 laukausta. Vastapuolella Ray Emery torjui vain kuusitoista kertaa päästäessään sisään neljä maalia. Emeryn tilalle viimeisiksi seitsemäksi minuutiksi vaihdettu Steve Mason torjui kolmasti päästämättä yhtään maalia.

Sharksille jo kolmas voitto Kingsistä

Los Angeles Kingsin ja San Jose Sharksin kolmas kohtaaminen oli tasaisempi kuin aiemmat Sharksille reilusti kääntyneet ottelut. Avauserässä Sharks siirtyi johtoon Brent Burnsin toisella pudotuspelimaalilla, joka syntyi ylivoimalla. Kings pani ottelun tasoihin ja siirtyi johtoon toisessa erässä Jarret Stollin niinikään ylivoimamaalilla ja Marian Gaborikin yksilösuorituksella. Kings ei saanut pitää johtoasemaansa kuin reilun minuutin, kun Matt Nieto toi Sharksin jälleen tasoihin. Kahden erän jälkeen ottelu oli lukemissa 2-2.

Kolmannessa erässä molemmat joukkueet onnistuivat maalinteossa vielä kerran. Kingsin Jeff Carter vei Kingsin 3-2-johtoon heti erän avausminuutilla, mutta Tomas Hertl iski Sharksin tasoituksen hieman ennen erän puoliväliä. Enempää maaleja ei varsinaisella peliajalla nähty, joten 3-3-lukemista siirryttiin jatkoerään.

Jatkoerää oli ehditty pelata reilut kuusi minuuttia ja Kings oli pommittanut ankarasti Antti Niemen maalia, kun Sharks iski toiseen päähän 4-3-ratkaisumaalin. Patrick Marleaun rystylaukaus pomppi ohi Jonathan Quickin ja siirsi Sharksin voiton päähän jatkopaikasta.

MONTREAL-TAMPA BAY 4-3 (Montreal jatkoon otteluvoitoin 4-0)
DETROIT-BOSTON 0-3 (Boston johtaa ottelusarjaa 2-1)
PHILADELPHIA-NY RANGERS 1-4 (NY Rangers johtaa ottelusarjaa 2-1)
LOS ANGELES-SAN JOSE 3-4 ja. (San Jose johtaa ottelusarjaa 3-0)