Ovetškinin huippuilta ei riittänyt vielä merkkipaaluun

Aleksandr Ovetškin toimi jälleen ottelun ratkaisijana.
Aleksandr Ovetškinin NHL-uran 500. runkosarjamaali jäi toistaiseksi yhtä vaille. Kahden maalin iltaa viettänyt Ovetškin johdatti kuitenkin Washington Capitalsin jatkoaikavoittoon New York Rangersista.

Washington Capitals ja New York Rangers venyttivät ottelun jatkoajalle. Aleksandr Ovetškinin 800. NHL:n runkosarjan peli toi Ovetškinin yhden maalin päähän 500 maalin rajapyykistä. Ottelun voitto-osuman jatkoajalla viimeistellyt Ovetškin myös aloitti maalinteon Capitalsin 4–3-voittoon päättyneessä ottelussa.

23 torjuntaa ottanut Capitals-vahti Braden Holtby ei ole hävinnyt varsinaisella peliajalla 21 otteluun. Holtbyn viimeisin varsinaisen peliajan tappio on marraskuun 10. päivältä Detroit Red Wingsiä vastaan.

Ottelun ensimmäinen osuma syntyi ensimmäisen erän viimeisillä sekunneilla ylivoimalla, kun Viktor Stålberg istui rangaistusta T.J. Oshien estämisestä. Dan Girardin harhasyöttö Rangersin maalin takaa tuli suoraan Ovetškinille, joka löi kiekon avoimeen maaliin.

Toisen erän ainoan maali käynnistyi Capitalsin nopeasta vastahyökkäyksestä, kun Nate Schmidt lähetti Justin Williamsin läpiajoon. Williamsin laukoma kiekko hukkui Henrik Lundqvistilta ja lipui tämän takana yli maaliviivan.

Kolmannessa erässä Rangersin takaa-ajo toi joukkueet 2–2-tasatilanteeseen ensin Oscar Lindbergin ja erän puolessa välissä Kevin Hayesin osumilla. Muutaman minuutin kuluttua Stålberg vei Rangersin jo 3–2-johtoon ohjatessaan Keith Yandlen lyöntilaukauksen Holtbyn taakse.

Ottelun 2. tähdeksi valittu Nicklas Bäckström vei pelin jatkoajalle viimesekuntien osumallaan.

Jatkoajan voittomaalin hoiti Ovetškin komealla yksilösuorituksella. Kiekko päätyi omassa päässä Ovetškinille Holtbyn torjunnan jälkeisestä tilanteesta. Ovetškin kuljetti pelivälineen koko kentän läpi ja toimitti sen rannelaukauksella Lundqvistin selän taakse.

Capitals pelasi ilman Marcus Johanssonia, joka kärsii kahden ottelun pelikieltoa taklattuaan edellisessä ottelussa New York Islandersin Thomas Hickeytä päähän.

Tällä viikolla vuoden sopimuksen Capitalsin kanssa solminut Mike Richards ei ollut vielä mukana kokoonpanossa.

Suomalaiset pisteille

Tuukka Rask torjui 38 kertaa Boston Bruinsin maalilla Ottawa Senatorsin 2–1-jatkoaikavoittoon päättyneessä ottelussa.

Myös Columbus Blue Jacketsin ja Carolina Hurricanesin ottelua ratkottiin jatkoajalla. Blue Jacketsin maalilla Joonas Korpisalo torjui kiekon 26 kertaa, mutta Hurricanes vei ottelun nimiinsä lukemin 4–3 Jordan Staalin osumalla.

San Jose Sharks rökitti Toronto Maple Leafsia 7–0 päättyneessä ottelussa. Joonas Donskoi teki 6–0-maalin vanhanaikaisella kolmannen erän puolessavälissä.

Erik Haulalle merkittiin syöttöpiste Minnesota Wildin 2–1-voittoon päättyneessä ottelussa Dallas Starsia vastaan. Antti Niemi torjui Starsin maalilla 23 kertaa.

Ottelun tähdistöön valittu Valtteri Filppula hoiti 2–1-osuman Tampa Bay Lightningille jatkoajalle venyneessä ottelussa Vancouver Canucksia vastaan. Lightning vei ottelun lukemin 3–2 Nikita Kutšerovin jatkoaikaosumalla.

NHL-kierroksen viimeisessä ottelussa Jori Lehterä kirjattiin kakkossyöttäjäksi Alex Pietrangelon 1–1-tasoitukseen. St. Louis Blues otti 2–1-voiton Los Angeles Kingsistä voittolaukauksilla. Ottelun ratkaisijaksi nousi Troy Brouwer.

NY RANGERS – WASHINGTON 3–4 ja.
PHILADELPHIA– NY ISLANDERS 4–0
MONTREAL – PITTSBURGH 1–3
OTTAWA – BOSTON 2–1 ja.
COLUMBUS – CAROLINA 3–4 ja.
SAN JOSE – TORONTO 7–0
DALLAS – MINNESOTA 1–2
ARIZONA – NASHVILLE 4–0