Ovetškin oli osa Venäjän joukkuetta kotikisoissa talvella 2014.

Getty Images

Ovetškin ei välitä NHL:n olympiapäätöksestä - "En aio muuttaa mielipidettäni"

Washington Capitals -hyökkääjä Aleksandr Ovetškin ei anna paljon painoarvoa NHL:n päätökselle jäädä pois ensi talven olympiaturnauksesta. Ovetškin ilmoitti pelaavansa turnauksessa huolimatta siitä, mitä mieltä NHL on asiasta.

Iso joukko toimittajia piiritti venäläishyökkääjän aamujäiden jälkeen Torontoss,a ja suurin osa kysymyksistä liittyivät NHL:n eiliseen päätökseen jäädä pois ensi talven olympiaturnauksesta. Ovetškinin vastaukset olivat harvinaisen selkeitä.

- En ole muuttanut mielipidettäni, enkä aio muuttaa sitä. Haluan pelata maalleni. Kenenkään on turha yrittää sanoa minulle, että en voi lähteä turnaukseen - en välitä niistä kommenteista, aion pelata olympialaisissa ja sillä selvä. 

Ovetškin oli sitä mieltä, että NHL ei ole vielä sanonut viimeistä sanaansa asiassa. 

- He voivat sanoa ihan mitä haluavat mutta tosiasia on se, että heillä on vielä aikaa tehdä sopimus. Olympialaisiin on vielä pitkä aika, moni asia voi vielä muuttua matkan varrella. 

Ovetškin ei ollut ainoa venäläispelaaja, joka ilmoitti lähtevänsä turnaukseen jos kutsu käy. Jevgeni Kuznetsov oli samoilla linjoilla kapteeninsa kanssa. 

- Jos Venäjä tarvitsee meitä, me aiomme pelata maallemme. Mikään ei tule muuttamaan mielipidettäni. 

Capitals-GM Ted Leonsis on jo aikaisemmin ilmaissut tukensa omille pelaajilleen, jotka haluavat edustaa maitaan olympiakisoissa. NHL ei ottanut maanantaina kantaa siihen, miten liiga käsittelee yksittäisten pelaajien tapaukset. 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Jäitä hattuun, Capitals pysyy käynnissä ilman Ovetškin-kauppaakin

NHL | 12.5.2017 8:09
Jälleen kerran pudotuspelien toiselle kierrokselle hyytynyt Washington Capitals on saanut kapteeninsa Aleksandr Ovetškinin johdolla maineen ikuisena runkosarjajoukkueena. Kyseinen seikka − menestys runkosarjassa − tarkoittaa kuitenkin vielä toistaiseksi mahdollisuutta pärjätä myös pudotuspeleissä. lue lisää

Ovetškin ei ole enää Capitalsin vaarallisin ase

NHL | 13.4.2017 14:00
Washington Capitalsin supertähti Aleksandr Ovetškin pelasi NHL-uransa toiseksi heikoimman kauden. Pudotuspelien alkaessa venäläishyökkääjä ei ole joukkueensa tärkein eikä vaarallisin hyökkääjä. lue lisää

Patrick Kane NHL-kauden paras - myös Doughty, Kopitar ja Jagr palkinnoille

NHL | 23.6.2016 15:19
NHL:n vuotuinen palkintogaala järjestettiin Las Vegasissa. Suurin palkintorohmu oli runkosarjan pistepörssin voittanut Patrick Kane. lue lisää

Capitals ja Oshie pitkään jatkosopimukseen

NHL | 24.6.2017 1:04
Washington Capitals on solminut kahdeksan vuoden pituisen jatkosopimuksen T.J. Oshien kanssa. lue lisää

NHL:n laajennusvaraukset 1970-1974: Islandersille maalivahti, Capitalsilla NHL-historian huonoin kausi

NHL | 14.6.2017 14:00
NHL pyöri 12 joukkueella kolmen kauden ajan, ja 1970-luvulla joukkuemäärä nousi 18:aan. Uusien joukkueiden lähtötilanteet eivät olleet herkullisia, mutta New York Islanders onnistui kaapimaan tulevaa dynastiaa ajatellen tärkeän pelaajan. lue lisää

Kommentit

Aleksandr Ovetškin

Washington #8 R vlh
s. 1985 Moskova, RUS
188CM / 106KG
SOPIMUS: 2021
VARAUS: 2004 Washington Capitals 1. kierros #1