Ossi Väänäsen ura päätökseen - ”Terveys ei kestä enää huippujääkiekkoa”

KHL / Uutinen
Ossi Väänänen lopettaa mittavan pelaajauransa.
Kuva © Miro Pesonen - http://karhuvaari.kuvat.fi
Ossi Väänänen vahvisti keskiviikkona lopettavansa pelaajauransa. Konkaripuolustaja kertoi päätöksestään Jokereiden julkaisemassa tiedotteessa.

Puolustaja Ossi Väänäsen kaksi edellistä kautta olivat erittäin rikkonaisia loukkaantumisten vuoksi, mikä vaikutti konkarin lopettamispäätökseen. Viime kaudella pelattuja otteluita KHL:ssä kertyi vain kuusi.

− Parin viime vuoden aikana olen ollut loukkaantuneena enemmän kuin koskaan. On tullut aika mennä terveys edellä ja kuunnella niin omaa kroppaa kuin lääkäreitä. Terveys ei kestä enää huippujääkiekkoa ja sitä tasoa, jota itseltäni vaadin, Väänänen kertasi päätökseen johtaneita syitä.

Väänänen pelasi urallaan yhteensä lähes 500 NHL-ottelua neljässä eri seurassa. Suomessa pelatessaan puolustaja edusti vain Helsingin Jokereita. Lisäksi 35-vuotias Väänänen oli vuonna 2011 mukana voittamassa Suomen A-maajoukkueen toista MM-kultaa.

− Olen erittäin ylpeä saadessani aloittaa ja lopettaa urani rakastamassani seurassa Jokereissa. Se on toinen kotini. Haluan kiittää Jokereita ja koko henkilökuntaa Hartwall Arenan siivoojasta Hjallikseen saamastani kohtelusta ja tuesta kaikkien näiden vuosien aikana, olin sitten maailmalla tai kotona.

» Lähetä palautetta toimitukselle