Olli Jokiselle kauden avausmaali, Senators kaatoi Predatorsin

Mark Stone ja Senators alistivat Predatorsia.
Nashville Predatorsiin täksi kaudeksi siirtynyt Olli Jokinen sai viimein maali- ja pistetilinsä auki uudessa joukkueessaan.

Ottawa Senators ja Nashville Predators kohtasivat toista ja viimeistä kertää tällä kaudella. Kauden avausviikonloppuna Predators voitti kotonaan 3–2 ja nyt saman tempun teki Senators.

Predators-kapteeni Shea Weber aloitti maalinteon ottelun neljännellä minuutilla. Predators pelasi ylivoimalla ja Weberin kuuluisa lämäri upposi ohi Senatorsin maalia tällä kertaa vartioineen Robin Lehnerin.

Toisessa erässä Senators teki ratkaisevat maalinsa. Ensin Bobby Ryan tasoitti ottelun ylivoimalla. Myöhemmin Alex Chiasson vei joukkueensa johtoon ja lähes heti perään puolustaja Jared Cowen lisäsi johtoa. Voittomaaliksi jäänyt osuma oli Cowenille kauden ensimmäinen.

Kolmannen erän alussa Olli Jokinen laukoi kauden avausmaalinsa Predatorsin paidassa. Kyseessä oli koko kauden ensimmäinen piste kokeneelle päällikölle. Jokisen maali ei auttanut Predatorsia saamaan ratkaisevaa vaihdetta päälle kolmannessa erässä, eikä lisämaaleja enää syntynyt.

Predatorsin maalinsuulla pelasi tällä kertaa kauden kolmannen ottelunsa Carter Hutton. Hutton torjui tappiollisessa ottelussa vain 16 kertaa. Vastapuolella Lehner otti kiinni 33 laukausta ja sai tililleen kauden neljännen voittonsa.

Maple Leafs kaatoi Lightningin

Kaksi rumaa tappiota putkeen kärsinyt Toronto Maple Leafs palasi voittokantaan kaataen kotonaan Tampa Bay Lightningin komeasti maalein 5–2. Ottelun avausmaalissa ei kauaa kestänyt, kun toisella minuutilla David Clarkson avasi maalihanat. Erän lopulla Alex Killorn tasoitti ottelun alivoimalla.

Toisessa erässä täksi kaudeksi Lightningista Maple Leafsiin vaihtanut Richard Panik rokotti entistä seuraansa. Erän lopulla James van Riemsdyk onnistui kahdesti ja vei joukkonsa jo 4–1-johtoon. Maaleista ensimmäisen syöttänyt Cody Franson jatkaa puolustajalle kovassa pisteputkessa, joka on nyt yhdeksän ottelun mittainen.

Kolmannessa erässä Steven Stamkos kavensi, mutta se ei Lightningia auttanut. Roman Polak heitti kiekon vielä aivan lopussa tyhjiin varmistaakseen loppulukemat.

Van Riemsdykin ohella ketjukaveri Tyler Bozak vietti ottelussa kahden tehopisteen iltaa. Kotijoukkueen Jonathan Bernier torjui ottelussa 26 kertaa ja Lightningin Ben Bishop 16 kertaa.

Canadiens voitti jälleen

Alkuviikosta kuuden ottelun voittoputkensa katkaissut Montreal Canadiens palasi nopeasti voittojen tielle. Toisen tappionsa tällä viikolla kärsinyt St. Louis Blues oli tällä kertaa ottavana osapuolena 4–1 päättyneessä ottelussa.

Avausmaalista vastasi kuitenkin Blues ja joukkueen kuuma kentällinen. Vladimir Tarasenko onnistui ja ketjukaverit Jori Lehterä sekä Jaden Schwartz poimivat syöttöpisteet. Tämän jälkeen onnistui enää Canadiens. Toisessa erässä onnistuivat Dale Weise ja Max Pacioretty.

Kolmannessa erässä syntyi myös kaksi maalia. Ensin Pacioretty napautti illan toisensa ja myöhemmin Lars Eller teki viimeisen osuman. Ottelun erikoisuutena mainittakoon, että pelissä vihellettiin vain kaksi kaksiminuuttista. Ne molemmat sai Bluesin Magnus Pääjärvi toisessa erässä.

Korpikosken maali ei riittänyt Coyotesille

Dallas Stars kaatoi kotonaan Arizona Coyotesin maalein 3–1. Avauserässä maalinteossa onnistunut Lauri Korpikoski katkaisi 15 ottelun maalittoman putkensa. Maali oli Korpikoskelle kauden toinen.

Stars teki kaikki maalinsa kolmannessa erässä. Ensin tulokaspuolustaja John Klingberg iski 19 sekunnin pelaamisen jälkeen. Vielä avausminuutilla onnistui myös Cody Eakin. Neljä minuuttia ennen päätössummeria Jason Spezza teki ottelun viimeisen maalin.

Kari Lehtonen torjui maalillaan ottelussa 26 kertaa. Coyotesin Mike Smith selvisi kahdella torjunnalla vähemmän. Voiton myötä Stars nousi divisioonassa takaisin pois jumbosijalta.

Granlundit syöttöpisteille

Minnesota Wild haki 3–2 vierasvoiton Philadelphia Flyersilta. Voittajajoukkueen Mikael Granlund sai kauden seitsemännen syöttöpisteen joukkueensa toiseen maaliin. Maalista vastasi Marco Scandella.

Ottelun ratkaisi Jason Zucker vasta ottelun viimeisellä minuutilla. Zuckerin ja Scandellan ohella Wildiltä onnistui myös Nino Niederreiter. Flyersilta onnistuivat Mark Streit ja Claude Giroux.

Calgaryssa Patrick Kane ratkaisi Chicago Blackhawksille voiton Calgary Flamesista kolmannessa erässä. Kanen lisäksi Blackhawksin maaleista vastasivat Adam Clendening, Daniel Carcillo ja Brent Seabrook.

Ottelun 3–4 hävinneen Flamesin puolelta verkkoja heiluttivat Paul Byron, Dennis Wideman ja Sean Monahan. Markus Granlund sai syöttöpisteen Widemanin toimesta syntyneeseen 2–2-tasoitukseen avauserän lopulla. Syöttöpiste oli nuoremmalle Granlundille kauden kuudes.

PHILADELPHIA - MINNESOTA 2-3
TORONTO - TAMPA BAY 5-2
MONTREAL - ST. LOUIS 4-1
OTTAWA - NASHVILLE 3-2
WINNIPEG - DETROIT 3-4
DALLAS - ARIZONA 3-1
COLORADO - WASHINGTON 2-3
CALGARY - CHICAGO 3-4