Oilers aiheutti lumivyöryn, Niemi vaihtoon

Taylor Hall ansaitsi kasan hattuja.
Edmonton Oilers pisti pystyyn maalikarkelot Colorado Avalanchen kustannuksella upottamalla kahdeksan maalia vastustajansa verkkoon. Antti Niemi joutui väistymään maalin suulta, kun San Jose Sharks vieraili Pittsburghissa.

Colorado Avalanche sai kylmää kyytiä Edmontonissa. Edmonton Oilersin hyökkääjä Taylor Hall iski uransa neljännen hattutempun ja syötti yhden maalin. Devan Dubnyk torjui 33 kertaa, kun Oilers voitti Avalanchen maalilukemin 8-2. Hall vei joukkueensa ensimmäisessä erässä kahdella maalillaan 2-0-johtoon. Kolmannen maalinsa mies iski 11 sekuntia ennen päätössummeria.

Myös Carolina Hurricanesin Jeff Skinner pääsi juhlimaan hattutemppua, kun Hurricanes oli maalein 5-2 parempi Nashville Predatorsia.

Henrik Lundqvist juhlisti uutta seitsemän vuoden jatkosopimustaan New York Rangersin kanssa torjumalla voiton Rangersille. Rick Nash ja Mats Zuccarello upottivat kauden viidennet osumansa, ja Brad Richards kauden kahdeksannen maalinsa, kun Rangers voitti Buffalo Sabresin 3-1. Sabresin ainokaisesta vastasi Tyler Ennis, jolle maali oli myös kauden viides.

Olli Jokinen onnistui maalinteossa, kun Winnipeg Jets kohtasi vieraissa Florida Panthersin. Panthers piti voiton kotonaan maalein 5-2. Puolustus vastasi suuresta osasta Panthersin tehoista. Erik Gudbransenille merkittiin tehot 1+1. Chicagosta Kris Versteegin kaupan yhteydessä hankittu puolustaja Dylan Olsen maalasi uransa ensimmäisen NHL-maalin ja saalisti lisäksi yhden syöttöpisteen. Myös toinen kaupassa hankittu lupaus Jimmy Hayes teki ottelussa maalin.

Tampa Bay Lightningin riveissä Valtteri Filppula napautti kauden kymmenennen maalinsa Lightiningin voittaessa Ottawa Senatorsin maalein 3-1.

Martin St. Louis pisti Filppulaa paremmaksi iskemällä ottelussa kaksi maalia. Myös yhteismaaleissa St. Louis on kaksi maalia edellä, St. Louisilla on osumia kasassa nyt kaksitoista. Kahdessa edellisessä ottelussaan Lightning on jäänyt tehtyjen maalien osalta nollille.

Minnesotassakin puolustajilta nähtiin maaleja. Wildin pakki Marco Scandella rikkoi kauden kuparisensa ottelun toiseksi viimeisellä minuutilla ja auttoi Wildia voittamaan Chicago Blackhawksin. Wild ehti siirtyä Matt Cooken ja Zach Parisen maaleilla 2-0-johtoon, mutta Blackhawks onnistui tasoittamaan ottelun maaleilla, jotka syntyivät minuutin välein toisistaan.

Ensin Jeremy Morin kavensi kauden ensimmäisellään ja Brandon Saad tasoitti. Marian Hossa vei kolmannessa erässä Blackhawksin jo 3-2-johtoon, mutta Jonas Brodinin maalilla Wild kiri puolestaan tasoihin ennen kuin Scandella sinetöi Wildille voiton.

Montreal Canadiens otti kärkipaikan Atlantin divisioonassa voittamalla Boston Bruinsin 2-1. Carey Price torjui ottelussa 32 kertaa. Price on päästänyt viimeisimmissä pelaamissaan yhdeksässä ottelussa korkeintaan kaksi maalia taakseen. Gregory Campbell siirsi Bruinsin ensimmäisessä erässä johtoon, mutta Montreal Canadiens tuli tasoihin ja ohi Tomas Plekanecin ja Max Paciorettyn maaleilla.

Pacioretty on viimeisissä pelaamissaan yhdeksässä ottelussa yhdeksän maalia. Yhdeksästä viime ottelustaan Canadiens on kahminut kahdeksan voittoa.

Antti Niemi joutui vaihtopenkille kolmannen erän ajaksi, kun San Jose Sharks vieraili Pittsburgh Penguinsin kotihallissa. Niemi päästi neljä maalia 27 laukauksella. Miehen korvasi kolmannessa erässä Alex Stalock, joka päästi yhden laukauksen kolmesta sisään. Penguins voitti ottelun maalein 5-1.

Sharks laukoi ahkerasti kohti Penguinsin maalia vartioinutta Marc-Andre Fleurya, jonka tilille kertyi 44 torjuntaa. Illan juhlakalu, 500. otteluaan pelannut Sidney Crosby merkkautti itselleen kolme syöttöpistettä lisää.

BUFFALO - NY RANGERS 1-3
TORONTO - DALLAS 3-2 ja.
PITTSBURGH - SAN JOSE 5-1
MONTREAL - BOSTON 2-1
TAMPA BAY - OTTAWA 3-1
FLORIDA - WINNIPEG 5-2
ST. LOUIS - NY ISLANDERS 5-1
NASHVILLE - CAROLINA 2-5