Nuorten puolivälieriä pelattiin torstaina − Ässät murskasi Kerhon

Muut Sarjat / Uutinen
Joonas Huovisen joukkueelle tänään voitto.
Nuorten SM-liigan puolivälierät jatkuivat torstaina neljällä ottelulla ympäri Etelä-Suomea. Runkosarjan voittanut Ilves tasoitti otteluvoitot vierasvoitolla SaiPasta, ja Ässät murskasi HPK:n Hämeenlinnassa.

Keskiviikkona ensimmäisen puolivälieräottelun voittanut HPK koki toisessa ottelussa Ässiä vastaan kylmää kyytiä. Porilaisvierailijat ryöpyttivät kotijoukkuetta peräti 6-1 ja tasoittivat näin otteluvoitot 1-1:een.

HPK tuli otteluun hermostuneesti. Keskiviikkona komean nousun 1-3:sta 4-3-voittoon napannut Kerho oli vaikeuksissa helppojenkin syöttöjen kanssa, ja Ässät sai hyvin rikottua Kerhon pelinrakentelua tiiviillä keskialueen pelillään.

Ässät meni ottelussa johtoon ylivoimalla. Kapteeni Kasperi Nuto oli tarkkana paluukiekossa ja ohitti HPK:n maalia vartioineen Joonas Toivosen ruuhkan keskeltä. Myös Ässien toinen osuma syntyi ylivoimalla.

Maalintekijäksi merkittiin laitahyökkääjä Matias Varttinen. Tämän jälkeen HPK sai luotua erässä vielä pari hyvää tekopaikkaa, mutta maaliputkia lähemmäksi Kerho ei päässyt.

Ässät karkasi voittoon

Toinen erä ei muuttanut suuresti ottelun voimasuhteita. HPK piti kiekkoa enemmän hallussaan, mutta Ässät pelasi keskialueen tiivisti tukkoon aktiivisella hyökkääjien ja puolustajien yhteistyöllä. Erän ainoan maalin teki Ässät, ja pelissä oli ratkaisun makua.

Kolmannessa erässä HPK pääsi vielä hetkeksi peliin mukaan ylivoimamaalillaan, mutta Ässät kuittasi 4-1:een alle kaksi minuuttia myöhemmin. Ottelun tehokkaimmaksi nousi Ässien Henri Keskilohko, joka teki lukemiksi ensin 5-1 ja sinetöi sitten hattutemppunsa laukauksella puolesta kaukalosta tyhjään maaliin. Keskilohko (3+1) ehti kaunistella pistesaldoaan myös ensimmäisen erän syöttöpisteellä.

Ottelusarja jatkuu lauantaina Porissa tasatilanteessa 1-1.

TPS kavensi otteluvoitot

Muilla paikkakunnilla pelattiin myös. Turussa TPS kavensi otteluvoitot 1-2:een ottamalla tiukan 3-2-voiton Kärpistä. Liigassakin nähty Julius Vähätalo teki joukkueensa toisen maalin ja syötti kolmannen. Kärpiltä onnistuivat Markus Nutivaara ja Sami Pekkala. Neljäs ottelu pelataan jo huomenna Turussa.

Runkosarjan voittanut Ilves kärsi eilen yllätystappion SaiPalle, mutta haki tänään vierasvoiton Lappeenrannasta. Piste-ennätyksen runkosarjassa tehnyt Eemeli Suomi (1+2) hääri Ilveksen tehomiehenä.

Blues otti puolestaan tänään toisen voittonsa Jokereista lukemin 5-2. Ensimmäisessä ottelussa voittomaalin tekemisen lisäksi tasoitusmaalin syöttänyt Bluesin Veeti Vainio keräsi tällä kertaa kaksi syöttöpistettä. Teemu Pulkkinen puolestaan iski tehot 2+1. Otteluvoitot ovat nyt 2-0 Bluesille.