Jere Lehtinen sai kunniaa Dallasissa.

Getty Images

Numero 26 kattoon Dallasissa - "Opin, kuinka tehdä pieniä asioita oikein"

Jere Lehtisen pelinumero 26 jäädytettiin lauantain vastaisena yönä Dallasissa. Koko NHL-uransa Dallas Starsia edustanut Lehtinen sai pelinumeronsa neljän muun legendan rinnalle.

Jere Lehtinen antoi kiitospuheessaan totutusti kunniaa monille hänen uraansa vaikuttaneille. Lehtinen mainitsi valmentajista Kiekko-Espoossa häntä valmentaneen Martti Merran ja TPS-luotsi Vladimir Jurzinovin. 

Pelikavereista Lehtinen nosti esiin maajoukkueesta tutut Ville Peltosen ja Saku Koivun sekä Starsin ajoilta Guy Carbonneaun, Craig Ludwigin, Brenden Morrow'n ja Marty Turcon. Kaikki Lehtisen mainitsemat pelaajat olivat paikalla seremoniassa, kuten myös Starsille vuonna 1999 Stanley Cupin ratkaisseen maalin iskenyt Brett Hull. 

− Valmentajani ja pelikaverini opettivat minulle, kuinka tehdä pieniä asioita oikein. Monet heistä ovat täällä tänään. Kiitos heille kaikille, Lehtinen kommentoi kiitospuheessaan.

Lehtinen kiitti myös pitkäaikaista Starsin selostajakaksikkoa Ralph Strangisia ja Daryl Reaughia (Ralph and Razor), joiden avulla hän oppi englantia.

− En valmentanut häntä, hän pelasi minun joukkueessani, kommentoi Dallas Starsin päävalmentaja Ken Hitchcock, joka palasi täksi kaudeksi joukkueen penkin taakse. Hitchcock oli myös Stanley Cupin voittaneen Stars-ryhmän päävalmentaja.

Lehtisen pelinumero oli organisaation viides jäädytetty pelinumero. Aikaisemmin kunniaa olivat saaneet Neal Broten (7), Bill Goldsworthy (8), Mike Modano (9) ja Bill Masterton (19).

Suomalaispelaajista Lehtinen oli neljäs kunnianosoituksen saanut. Teemu Selänne Anaheim Ducksissa, Teppo Numminen Arizona Coyotesissa ja Jari Kurri Edmonton Oilersissa olivat olleet aiemmin vastaavan huomionosoituksen kohteena.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Aleksandr Radulov on yksi Dallas Starsin uusista vetonauloista

NHL | 7.12.2017 11:00
Dallas Stars on alkukaudesta ollut epätasaisuuden huipentuma. Erityisesti joukkueen pelaaminen tasakentällisin sekä maalinteko on ajoittain takunnut. Kesällä hankitut uudet pelaajat eivät ole myöskään vielä ihmeitä tehneet, paitsi Aleksandr Radulov. lue lisää

Hongan NHL-komennus jäi tyngäksi - edessä paluu Texas Starsiin

NHL | 22.11.2017 21:54
Dallas Stars nosti Julius Hongan maanantaina NHL:n puolelle, mutta lähetti puolustajan keskiviikkona jälleen AHL:ään. lue lisää

Perheenlisäys Kari Lehtosen poissaolon syynä

NHL | 21.11.2017 7:41
Dallas Stars täsmensi aikaisempaa tiedonantoaan Kari Lehtosen poissaolon syistä. lue lisää

Honka farmista Starsin puolustukseen

NHL | 20.11.2017 20:41
Julius Honka on kutsuttu jälleen täydentämään Dallas Starsin puolustusta Marc Methotin ollessa loukkaantuneena. lue lisää

Dallas Starsin Kari Lehtonen toistaiseksi sivussa

NHL | 20.11.2017 19:36
Dallas Starsin GM Jim Nill ilmoitti maanantaina, että Kari Lehtonen ei ole toistaiseksi kokoonpanossa henkilökohtaisista syistä johtuen. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Jere Lehtinen

s. 1973 Espoo, FIN
183CM / 88KG
SOPIMUS: UFA
VARAUS: Minnesota North Stars 1992, 4. kierros # 88