Nokelainen palaa SaiPan riveihin

LIIGA / Uutinen
Nokelainen edusti NHL-urallaan muun muassa Montrealia.
Kuva © Getty Images
SaiPa saa riveihinsä nimekkään paluumuuttajan, kun hyökkääjä Petteri Nokelainen liittyy lappeenrantalaisjoukkueen vahvuuteen.

Kaudella 2004-2005 viimeksi SaiPaa edustanut Petteri Nokelainen palaa joukkueeseen yksivuotisella sopimuksella. Viime kaudella 29-vuotias hyökkääjä edusti KHL-joukkue Torpedo Nižni Novgorodia, jossa hän keräsi 26 ottelussa tehot 7+3. 

− Haen hyvää ja ehjää täyttä kautta. Tietysti ajatuksena on sitä kautta nousta pelaajana takaisin vanhalle tasolleni ja kenties sitä kautta lähteä vielä maailmalle, mutta olen oppinut viime vuosien vaikeuksien aikana keskittymään tähän hetkeen. Ei kannata antaa ajatusten mennä liikaa tulevaisuuteen, Nokelainen totesi.

Nokelainen on kärsinyt viime kausina loukkaantumisista, mutta nyt hän kunnossa. Hän kuitenkin tiedostaa myös pelaamattomuuden aiheuttamat ongelmat.

− Viime kausi jäi minulta kesken loukkaantumisen vuoksi. SaiPan kanssa olemme olleet yhteydessä keväästä lähtien säännöllisesti, mutta en halunnut tehdä ratkaisuja ennen kuin sain varmuuden, että olen kunnossa, kertoi Nokelainen.

− Olen päässyt treenaamaan hyvin koko kesän ja kauden alkuun on vielä kuusi viikkoa aikaa. Peleistä tauko on pitkä ja rytmiin pääseminen vie hetken aikaa, mutta olen aikataulussa.

Hyökkääjä pelasi SaiPa-vuosiensa jälkeen viidessä eri NHL-seurassa (Montreal Canadiens, Phoenix Coyotes, Anaheim Ducks, Boston Bruins, New York Islanders) yhteensä 245 ottelua ja edusti myös SHL-joukkue Brynäsiä sekä Liigassa Jokereita. Maajoukkuepaidassa hän pääsi juhlimaan maailmanmestaruutta keväällä 2011.

SaiPalla on tällä hetkellä 28 pelaajasopimusta.

» Lähetä palautetta toimitukselle