Niko Kapanen päättää pelaajauransa − "Perhettä ja omaa kroppaa kuunnellen"

LIIGA / Uutinen
Kapanen päätti uransa kasvattajaseurassaan.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Kokenut suomalaishyökkääjä Niko Kapanen päättää pelaajauransa. Päätös syntyi alkukesän aikana ja siihen sisältyi monia eri asioita.

Kapteenina HPK:n Liigan puolivälieriin johdattanut Niko Kapanen lopettaa jääkiekkouransa fyysisen rajan vastaan tulemiseen vedoten. Kapanen pelasi kaudella 2016-17 runkosarjassa 59 ottelua tehoin 7+21.

− Päätöksen tein perhettä ja omaa kroppaa kuunnellen. Voidaan sanoa, että fyysiset rajat tulivat vastaan, Kapanen kommentoi.

Kapanen totesi jo Hämeenlinnaan palatessaan, että ympyrä sulkeutuu kotiinpaluun myötä.

− Kerho on kasvattajaseurani ja on myös ollut ja tulee aina olemaan minun seurani. Olen saanut seuralta paljon ja myös antanut sille paljon. Urani alkoi HPK:ssa ja oli hienoa, että se myös päättyi HPK:ssa. Oli kunnia pelata HPK:n kapteenina viime kaudella. Pelasimme hyvän kauden ja teimme joukkueena ja organisaationa paljon hyviä asioita, mistä on hyvä jatkaa menestyksen rakentamista, Kapanen kiitteli.

Kiitoksia puolin ja toisin

HPK.n toimitusjohtaja Antti Toivanen antoi kiitosta hyökkääjälegendan suuntaan.

− Kiitän Nikoa koko HPK:n, kerholaisen kiekkoväen ja koko jääkiekkoyhteisön puolesta siitä työstä, jota hän on tehnyt suomalaisen jääkiekon eteen omalla sitoutuneisuudellaan ja ammattitaidollaan uransa aikana. Hänen uransa on poikkeuksellinen suomalaisessa mittakaavassa. Siitä kertovat useat maajoukkueturnaukset ja kansainväliset sarjat sekä mestaruudet.

− Ne ovat osoitus siitä johtajuudesta ja ammattimaisuudesta, jota Niko toi jokaiseen joukkueeseen, jossa hän pelasi. Nikon arvostus on suuri niin pelaajien kuin seurayhteisöjen keskuudessa. Kiitos Niko kaikista upeista jääkiekkohetkistä, joita olit mukana luomassa kaikille meille, jatkoi Toivanen.

Tärkeintä tukea keskushyökkääjä on saanut kotipuolesta.

− Tärkein tuki urallani on ollut tietysti perheeni. Kiitos Liisalle ja Kaarlolle, sekä vanhemmilleni. Olisi niin paljon, ketä kiittää junnuajoista uran viimeiseen hetkeen, mutta luulen, että ne henkilöt, jotka ovat olleet minun kanssani tekemisissä, tietävät, että arvostan suuresti heidän panostaan minun eteeni.

− Toivon ja uskon, että he, jotka ovat antaneet, ovat myös saaneet jotain takaisin urani aikana, päätti Kapanen.

Pitkällä urallaan Kapanen pelasi Liigan lisäksi Sveitsissä, Tšekissä, KHL:ssä, AHL:ssä sekä NHL:ssä. NHL-kokemusta kertyi 397 runkosarjapelin ja 18 pudotuspelin verran. Maajoukkueessa Kapanen saavutti nuorten ja aikuisten maailmanmestaruuden, kaksi MM- ja yhden olympiahopean sekä MM- ja olympiapronssin.

» Lähetä palautetta toimitukselle