Niemi masensi entiset seurakaverinsa, Kingsin tulikuuma vire jatkuu

Kingsille ei tällä hetkellä löydy pysäyttäjää.
Antti Niemi torjui 26 laukausta, kun Dallas Stars otti 5-3-voiton San Jose Sharksista. Ottelu oli samalla myös Niemen ensimmäinen entistä seuraansa vastaan. Los Angeles Kings puolestaan otti seitsemännen voittonsa peräkkäin kaatamalla Nashville Predatorsin jatkoajalla 4-3.

Ensimmäisessä erässä nähtiin vain yksi maali. Patrick Sharp suti Jason Demersin laukauksesta tulleen irtokiekon ohi Alex Stalockin, kun ottelua oli pelattu reilut kaksi minuuttia. Demers itse oli asialla, kun toista erää oli pelattu seitsemän minuuttia. Puolustaja rynnisti maalille ja ohjasi Vern Fiddlerin syötön verkkoon.

Sharks tuli tasoihin reilussa minuutissa. Ensin Joe Pavelski ohjasi ylivoimalla taidokkaasti 2-1-kavennuksen Brent Burnsin syötöstä. Heti perään Tommy Wingels tarjoili alivoimalla Matt Nietolle loistopaikan, josta tämä ei erehtynyt.

Viisi minuuttia ennen toisen erän loppua Stars siirtyi uudelleen johtoon, kun Fiddler kiersi maalin ja nosti komeasti yläkulmaan. Starsin riemu jäi kuitenkin lyhytaikaiseksi, kun Joel Ward tasoitti ylivoimalla kaksi minuuttia ennen erän loppua.

Kolmatta erää oli jäljellä seitsemän minuuttia, kun Stars ratkaisi pelin. Antoine Roussel survoi John Klingbergin siniviivalaukauksen maaliin ja peli oli 4-3. Tyler Seguin viimeisteli 5-3-loppulukemat tyhjiin Sharksin pelatessa alivoimalla ilman maalivahtia.

Sharksin Joonas Donskoi ja Starsin Jyrki Jokipakka jäivät ottelussa ilman tehopisteitä.

Kingsin kova vire jatkuu

Nashville Predatorsin Pekka Rinne torjui 25 laukausta, kun Predators hävisi jatkoajalla Los Angeles Kingsille 4-3. Ratkaisun iski Jeff Carter minuutti ennen loppua. Varsinaisella peliajalla Kingsin tehopelaaja oli kahdesti osunut Tyler Toffoli, joka nousi myös samalla liigan maalipörssin jaetulle kärkisijalle. Myös Andy Andreoff osui kerran. Predatorsin maaleista vastasivat Shea Weber, James Neal ja Ryan Ellis. Filip Forsberg ja Roman Josi saalistivati kaksi syöttöpistettä.

Voitto oli kautensa kolmella tappiolla aloittaneelle Kingsille jo seitsemäs peräkkäinen.

Kesselillä voitokas kotiinpaluu

Phil Kesselin paluu vanhalle kotiareenalleen tuotti voiton, kun Pittsburgh Penguins kukisti Toronto Maple Leafsin 4-0. Penguinsin maaleista vastasivat Chris Kunitz, Eric Fehr, Matt Cullen ja Patric Hörnqvist. Marc Andre Fleury torjui kaikki 16 laukausta ja pelasi uransa 40:nnen nollapelinsä. Kessel jäi ottelussa ilman tehopisteitä.

Kuznetsov jälleen Capitalsin sankari

Jussi Jokisen maali oli laiha lohtu Florida Panthersille, kun kissapedot taipuivat Washington Capitalsin käsittelyssä 2-1 jatkoajalla. Jatkoaikaratkaisun iski Jevgeni Kuznetsov. Varsinaisella peliajalla Capitalsin Jay Beagle onnistui maalinteossa.

Backes ratkaisi jatkoajalla

Minnesota Wildin Erik Haula onnistui maalinteossa, kun Wild hävisi St. Louis Bluesille jatkoajan jälkeen 3-2, Bluesin tehomies oli kaksi maalia iskenyt David Backes, joka myös ratkaisi ottelun jatkoajalla. Myös Alexander Steen onnistui maalinteossa. Wildin riveistä myös Jason Zucker maalasi kerran.

Oilersille dramaattinen tappio

Calgary Flamesin Karri Rämö torjui 19 kertaa, kun Flames haki värikkäiden vaiheiden jälkeen 5-4-vierasvoiton Edmonton Oilersista. Ratkaisun iski ottelussa kolme maalia tehnyt Michael Frolik, joka yllätti Cam Talbotin pienestä kulmasta vain kahdeksan sekuntia ennen ottelun loppua. Myös Brandon Bollig ja T.J. Brodie onnistuivat maalinteossa. Oilersin tehomiehiä olivat tehot 1+2 mieheen iskeneet Leon Draisaitl ja Taylor Hall. Ryan Nugent-Hopkins säesti kaksikkoa kahdella syöttöpisteellä. Myös Brandon Davidson ja Teddy Purcell onnistuivat maalinteossa.

DALLAS - SAN JOSE 5-3

LOS ANGELES - NASHVILLE 4-3 ja

COLUMBUS - WINNIPEG 2-3

FLORIDA - WASHINGTON 1-2 ja

OTTAWA - DETROIT 3-5

TAMPA BAY - BOSTON 1-3

ST. LOUIS - MINNESOTA 3-2 ja

TORONTO - PITTSBURGH 0-4