NHL:ssä tapahtuu viikolla 5: Ovetshkin valittiin kuukauden pelaajaksi

NHL / Uutinen
Tähän uutiseen kootaan sopimus- sekä siirtouutiset ja pikku-uutisia. Joka viikko tulee uusi otsikko ja päiväkohtaiset uutiset erotellaan oman otsikon alle.

Washington Capitalsin hyökkääjä Aleksandr Ovetshkin on valittu NHL:n tammikuun pelaajaksi. Muille palkintosijoille kisassa nousivat Nashville Predatorsin hyökkääjä J.P. Dumont ja Montreal Canadiensin maalivahti Christobal Huet. Koko uutisen löydät tämän linkin takaa.

Glencross Edmontoniin, Tärnström Columbukseen

Edmonton Oilers hankki Columbus Blue Jacketsista hyökkääjä Curtis Glencrossin. Vaihtokaupassa toiseen suuntaan matkasi puolustaja Dick Tärnström. Viime kaudella Columbukseen Anaheimista siirtynyt Glencross on pelannut tällä kaudella Blue Jacketsissa 36 ottelua ja tehnyt näissä 6+6=12 pistettä. Puolustaja Tärnström on pelannut puolestaan Edmontonissa 29 peliä ja tehnyt 1+4=5 pistettä.

Nashvillessa jatkosopimuksia

Nashville Predators allekirjoitti jatkosopimukset hyökkääjien J.P. Dumontin ja Jordin Tootoon kanssa. Dumontin sopimus on nelivuotinen ja tuo kanadalaislaiturille yhteensä 16 miljoonan dollarin tulot. Dumont on pelannut tällä kaudella Predatorsin riveissä 52 ottelua ja iskenyt näissä 18 maalia ja 45 pistettä. Uransa ehkä parasta kautta pelaava Dumont on parhaillaan peräti 16 peräkkäisen pelin pisteputkessa ja hänet valittiin NHL:n tammikuun kakkostähdeksi.

Tootoon uusi sopimus on kestoltaan kaksivuotinen ja arvoltaan 1.95 miljoonaa dollaria. Kovana ärsyttäjänä ja armottomana työntekijänä tunnettu Tootoo on pelannut tällä kaudella Nashvillen paidassa 41 peliä ja tehnyt 7+6=13 pistettä. Tootoo on Nashvillen neljännen kierroksen varaus kesän 2001 varaustilaisuudesta.

Antropoville kolmen pelin pelikielto

Toronto Maple Leafsin hyökkääjä Nik Antropov sai automaattisen kolmen pelin pelikiellon, kun hän heitti mailansa torstain ja perjantain välisenä yönä kohti tuomaria. Harvinainen tapaus sattui sen jälkeen, kun Antropov oli saanut Toronton ja Carolinan välisessä ottelussa jatkoajalla koukkaamisjäähyn, jonka aikana Carolina ratkaisi pelin.

Vancouverilla loukkaantumishuolia

Vancouver Canucksin luottopuolustaja Willie Mitchell kärsii selkäkivuista ja on sivussa toistaiseksi. Erinomaisena puolustavana puolustajana tunnettu Mitchell loukkasi selkänsä joulun jälkeisessä ottelussa Calgary Flamesia vastaan. Hän pelasi kipeällä selällä yhdeksän ottelua, mutta ei pystynyt enää jatkamaan pelaamista puolikuntoisena.

Vancouver on kärsinyt tällä kaudella useista puolustajien pidempiaikaisista loukkaantumisista. Parhaillaan sivussa ovat Mitchellin lisäksi tshekkipuolustaja Lukas Krajicek ja pitkäaikaispotilaana viime kaudella Vancouverin parhaaksi puolustajaksi valittu Kevin Bieksa.

Jody Shelley Sharksiin

San Jose Sharks lisäsi hieman lihasta joukkueeseen, kun tappelija Jody Shelley liittyi joukkueeseen. Vaihdossa Columbukseen siirtyi kesän 2009 varaustilaisuuden kuudes varausvuoro.

193 senttinen ja yli sata kiloinen Shelley on pelannut NHL-urallaan 380 ottelua, joissa mies on kerännyt 29 tehopistettä ja 1025 jäähyminuuttia.

Raitis Ivanans jatkaa Los Angelesissa

Los Angeles Kings jatkoi hyökkääjä Raitis Ivanansin sopimusta kahdella vuodella. Uusi sopimus tappelijana tunnetun Ivanansin kanssa kestää kauden 2009-2010 loppuun saakka. Ivanans on pelannut tällä kaudella Kingsin paidassa 43 ottelua ja tehnyt 2+2=4 pistettä. Jäähyllä latvialaishyökkääjä on istunut yhteensä 80 minuuttia.

Selänne palaa kaukaloihin

Reilun puolen vuoden mittainen odotus Teemu Selänteen uran jatkosta on ohi. Suomalaishyökkääjä on vihdoin ja viimein päättänyt palata kaukaloon. Tavoitteena on voittaa jälleen Stanley Cup Ducksin paidassa.

Selänne mietti viime kauden jälkeen pelaajauransa jatkoa pitkään ja lopulta päätös syntyi.

- Päätös otti Teemulta usean kuukauden aikaa, saadakseen selville, onko hänellä intohimoa sekä päättäväisyyttä. Olemme innoissamme saadessamme hänet takaisin joukkueeseemme, hehkutti GM Brian Burke lausunnossaan.

Selänne teki viime kaudella 48 maalia ja yhteensä 96 pistettä 82 runkosarjaottelussa. 1041 NHL-ottelun veteraani sai uransa huipennuksen kun Anaheim voitti Stanley Cupin kesällä 2007.

Suomalaishyökkääjä liittyy joukkueeseen välittömästi ja lähtee joukkueen 15 päivän vieraskiertueelle mukaan.

- Luisteltuani Anaheimissa viime viikot, tunsin intohimon jäkiekon pelaamiseen. Anaheim on ainoa paikka, jossa haluan pelata ja olen erittäin onnellinen että Samuelit (seuran omistajat Henry sekä Susan) ja Brian Burke ovat toivottaneet minut takaisin, kertoi Selänne seuran kotisivuilla.

» Lähetä palautetta toimitukselle