NHL:ssä tapahtuu edelleen

NHL / Uutinen
Washington Capitals teki jatkosopimuksen keskushyökkääjä Glen Metropolitin kanssa, Wayne Primeau jatkaa Pittsburghissa ja samainen joukkue otti veteraanihyökkääjä Bob Erreyn koeajalle. Dallas puolestaan kauppasi laituri Grant Marshallin Columbukseen.

Sekä sentterin että laiturin rooliin kykenevä Metropolit aloittaa nyt kolmannen kautensa Washingtonin organisaatiossa. Kaksi edellistä kautta on kulunut matkustellessa farmijoukkue Portland Piratesin ja Washingtonin väliä. 1+1-vuotisen sopimuksen tehnyt Metropolit on erittäin taitava hyökkääjä, jonka suurimpana esteenä NHL-uralle on alusta lähtien ollut pieni koko: vartta on vain vajaat 180 senttiä.

Kahden vuoden aikana Metropolit on koonnut Capitals-paidassa pelaamissaan 45 pelissä kunnioitettavat 25 pistettä(7+18). Viime kaudella 15 pelissä Metropolit teki maalin ja antoi 5 syöttöä. Metro on kiekollisena todistanut olevansa NHL-tasoa ja etenkin ylivoiman pyörittäjänä hän on kunnostautunut Washingtonissa. Silti hänen on ollut vaikea mahtua joukkueseen, koska valmentaja Wilsonin mielestä Metron puolustuspelaaminen ei ole tarpeeksi hyvää NHL-tasolle. Mikäli Adam Oates vaihtaa maisemaa eikä Capitals hanki uusia senttereitä, voi tästä kaudesta kuitenkin kehittyä Metropolitille mahdollisuuksien kausi. Mikäli pelipaikkaa ei aukea emoseurassa, tulee Metropolit parantamaan entisestään kesän aikana selkeästi vahvistuneen Pirates-joukkueen menestysmahdollisuuksia AHL:ssä.

Jotain Metropolitin pelitaidoista kertoo jo se, että AHL:ssa hän on ollut Portlandin paras pistemies kahden viime kauden pisteet yhteenlaskettuna (99 43+84) vaikka pelejä on kertynyt lähes 50 vähemmän kuin esimerkiksi toiseksi eniten pisteitä samassa ajassa keränneelle Jeff Nelsonille(153 42+67).

Suomalaisille Glen Metropolitin nimi on saattanut tulla tutuksi toissa kesältä jolloin hän osallistui muiden Caps-pelaajien kanssa viikon ajan HIFK-harjoituksiin. Tänä kesänä Metropolitin nimi nousi jälleen esille keskustelupalstoilla, kun Lukko-koutsi Ismo Lehkosen haastattelun yhteydessä Metropolitin nimi mainittiin yhtenä mahdollisena Lukko-vahvistuksena.

Kommentaattorin penkiltä jäälle

Pittsburgh jatkaa uransa jo kertaalleen lopettaneiden pelaajien hankkimista koeajalle. Ensin Pens hankki Stephane Richerin, joka vuosi sitten ilmoitti lopettavansa kiekkouransa ehdittyään harjoitella silloisen uuden seuransa, Washington Capitalsin, kanssa vain kerran. Nyt Pittsburghin harjoituspaidan pukee ylleen koeajaksi 37-vuotias laituriveteraani Bob Errey.

Errey lopetti uransa syksyllä 1999 kun hän epäonnistui vakuuttamaan Pittsburghin johdon pyrkiessään tuolloinkin joukkueeseen koeajalla. Vaikkei ura jatkunutkaan kaukalossa niin töitä hän kuitenkin organisaatiosta sai, sillä kaksi kulunutta kautta hän on toiminut radiolähetysten kommentaattorina. Mikäli Errey ei pysty valtaamaan paikkaa kokoonpanosta tälläkään kertaa, voi hän palata takaisin kommentaattorin töihinsä.

Erreyn try-out-sopparin lisäksi Penguins ilmoitti torstaina tehneensä jatkosopimuksen Wayne Primeaun kanssa. Sopimuksen arvosta eikä pituudesta ole vielä tietoa. Primeau siirtyi viime kaudella Barnaby-kaupassa Tampasta Pittsburghiin ja keräsi 28 pelissä maalin ja kuusi syöttöä.

Primeaun sopimuksen myötä sensaatiomaalivahti Johan Hedberg on ainut viime kauden Pens-pelaaja, joka on vielä ilman sopimusta.

Marshall Columbukseen

Columbus Bluejackets vahvisti hyökkäyskalustoaan hankkimalla Grant Marshallin Dallasista. Dallas sai Marshallista toisen kierroksen varausoikeuden kesän 2003 draftissa.

Marshall on kookas ja fyysinen laituri, jolle pisteiden tekokaan ei ole outo asia. Viime kaudella hän teki piste-ennätyksensä Dallasin riveissä: 75 peliä, 13 maalia ja 24 syöttöä eli yhteensä 37 pistettä. Lisäksi jäähyminuutteja kertyi 64. Marshall on edustanut koko 7-vuotisen uransa Dallasia.

» Lähetä palautetta toimitukselle