NHL:ssä pitkiä sairauslomia

NHL / Uutinen
Chicago Blackhawksin puolustaja Adrian Aucoin, St. Louis Bluesin hyökkääjä Jamal Mayers ja Vancouver Canucksin puolustaja Ed Jovanovski joutuivat kaikki pitkälle sairauslomalle.

Chicago Blackhawksin kapteeni, puolustaja Adrian Aucoin, on poissa kaukaloista noin 4-6 viikkoa sijoiltaan menneen oikean olkapään vuoksi.

Aucoin loukkasi olkapäänsä sunnuntaina Calgary Flamesia vastaan pelatussa ottelussa. Ottelu oli 32-vuotiaalle Aucoinille vasta toinen sen jälkeen, kun hän tervehtyi aikaisemmasta loukkaantumisestaan.

Aikaisemmin tammikuussa Aucoin huilasi kymmenen ottelua nivusvamman vuoksi. Vamma ei kuitenkaan ollut Aucoinin kauden ainoa, sillä erinäiset nivusvammat ovat rajoittaneet kanadalaiskonkarin ottelut Blackhawks-kokoonpanossa vain 33 mittelöön.

Useista pienemmistä ja suuremmista loukkaantumisista kärsineen Aucoinin kausi on sujunut erittäin vaisusti. Blackhawks-kapteeni on ampunut vain yhden maalin ja jakanut viisi maaliin johtanutta syöttöä. Veteraanipuolustajan tehosarakeessa ovat murheelliset lukemat -13, jotka ovat joukkueen kolmanneksi kehnoimmat.

Samalla Blackhawks kutsui kokoonpanoonsa puolustaja James Wisniewskin farmijoukkue Norfolk Admiralsista. Laitahyökkääjä Pavel Vorobjev puolestaan sai matkalipun vastakkaiseen suuntaan ja pelannee olympiatauon päättymiseen asti Admiralsissa.

Bluesin Mayers sivuun

St. Louisin hyökkääjä Jamal Mayers on sivussa seuraavat 6-8 viikkoa murtuneen jalan takia. Mayersin jalka murtui maanantaina Calgary Flamesia vastaan käydyssä ottelussa, jonka Blues voitti rangaistuslaukauskilpailun jälkeen.

Mayers pelasi ottelussa noin 17 minuuttia eikä loukkaantumisen ajankohta ole selvillä, sillä mies pelasi ottelun loppuun asti. Mayersillä oli menossa uransa paras NHL-kausi pisteiden valossa (10+11), ja lisäksi jäähyjä oli ehtinyt kertyä 100 minuuttia.

Jovanovski jättää loukkaantumisen vuoksi olympialaiset väliin

Vancouver Canucksin puolustaja Ed Jovanovski joutuu leikkaukseen vatsalihasvamman vuoksi ja on kentiltä sivussa alustavien arvioiden mukaan vähintään kuusi viikkoa. Jovanovskin loukkaantuminen tarkoittaa samalla sitä, että Kanadan olympiajoukkueeseen valittua puolustajaa ei nähdä Torinon olympialaisissa.

Jovanovskin vamman pitäisi pitää miehen sivussa vähintään kuudesta kahdeksaan viikkoa, mutta vamma saattaa olla tarkemmissa tutkimuksissa jopa niin vakava, että Jovanovski joutuu olemaan sivussa koko loppukauden. Jovanovski on kärsinyt tällä kaudella sitkeästä nivusvammasta.

Hän oli sivussa joulukuun lopulta tammikuun 22. päivä pelattuun St. Louis otteluun saakka, jolloin hän palasi kentille, mutta loukkaantui heti Vancouverin tämän jälkeisessä Columbus-ottelussa uudelleen. Alustavien raporttien mukaan tuolloin miehen loukkaantuminen ei ollut paha, mutta Jovanovski kävi näyttämässä alavatsaansa tämän kehon alueen spesialistille Philadelphiassa ja lääkärin mielestä leikkaus oli nyt ainoa mahdollisuus.

- Tarkempien tutkimusten jälkeen eräs urheilulääketieteen johtavista lääkäreistä oli sitä mieltä, että leikkaus on ainoa mahdollisuus. Paras pitkän linjan ratkaisu Edille ja meidän joukkueellemme oli suorittaa leikkaus välittömästi, kertoi Vancouverin manageri Dave Nonis.

Kolme kertaa NHL:n All-Stars otteluun valittu puolustaja ja Salt Lake Cityn olympiakultamitalisti Jovanovski on pelannut tällä kaudella 39 ottelua Vancouverin paidassa. Näissä peleissä Jovanovski on tehnyt kuusi maalia ja antanut 22 syöttöä. Ensi kesänä Jovanovskista tulee ensimmäistä kertaa urallaan rajoittamaton vapaa-agentti.

Jovanovskin seurajoukkue Vancouver Canucks on kärsinyt muutenkin loukkaantumisista viime aikoina. Aiemmin tällä kaudella Canucks menetti loppukaudeksi ykkösmaalivahtinsa Dan Cloutierin polvivamman vuoksi. Lisäksi joukkueen kapteeni Markus Näslund on pelannut jo pitkään lievästä nivusvammasta kärsien ja hän joutui olemaan sivussa joukkueen edellisestä ottelusta Coloradoa vastaan. Cloutierin, Näslundin ja Jovanovskin lisäksi sivussa ovat myös Matt Cooke ja Richard Park.

Jovanovskin paikan Kanadan olympiajoukkueesta ottaa luultavasti Toronton puolustaja Bryan McCabe, joka ilmoitettiin aiemmin tämän kauden aikana Kanadan joukkueen puolustuksen varamieheksi. McCabe on ollut Jovanovskin tavoin sivussa peleistä muutaman viikon nivusvamman johdosta, mutta hänen pitäisi palata kentille ensi yönä pelattavaan Toronton ja Tampa Bayn väliseen otteluun.

- Siitä tulee jännittävää. Se on luontaisesti hieno asia. En odottanut sitä. Luonnollisesti jokainen haluaa päästä olympialaisiin pelaamaan. Saadessani mahdollisuuden tähän, olen erittäin innoissani. Siitä tulee hauskaa, McCabe kommentoi tilannettaan.

Kanadan olympiajoukkueen kannalta huolta tuottaa myös Anaheimin puolustajan Scott Niedermayerin polvivamma, jonka hoitoon saatetaan myös tarvita lääkärin apua. Mighty Ducks on antanut Niedermayerille luvan päättää, tarvitaanko leikkausta. Mikäli Niedermayerkin jää pois Olympialaisista, Kanadan muut puolustuksen varamiehet ovat Jay Bouwmeester, Dan Boyle, Dion Phaneuf ja Scott Hannan.

» Lähetä palautetta toimitukselle