NHL:n ykkösjoukkue Ducks porskuttaa − ykköspaikalle kolme kovaa uhkaajaa

Ducks juhli voittoaan.
Anaheim Ducks voitti jo kauden 24. ottelunsa. Ratkaisu syntyi jatkoajalla. Jussi Jokinen puolestaan keräsi pari syöttöpistettä Florida Panthersin voittaessa Toronto Maple Leafsin.

NHL:n kärjessä jatkava Anaheim Ducks ei suostunut häviämään tälläkään kertaa, kun Vancouver Canucks piti sitä tiukoilla jatkoajalle venyneessä kamppailussa. Yhden maalin erolla ratkenneissa kamppailuissa yhä ilman varsinaisen peliajan tappiota jatkava kalifornialaisjoukkue väänsi 2-1-voiton Cam Fowlerin jatkoaikamaalilla ja nousi 54 pisteeseen.

Kaksi ottelua Chicago Blackhawksia (36 peliä, 50 pistettä) enemmän pelannut Ducks on nyt neljä pistettä kilpakumppaniaan edellä. Liigan kolmospaikalla oleva Pittsburgh Penguins (35 peliä, 49 pistettä) ja nelospaikalla oleva Nashville Predators (34 peliä, 48 pistettä) ovat pistetahdillaan tällä hetkellä muita Ducksin kovimpia uhkaajia runkosarjan kärkipaikalle.

Canucks siirtyi johtoon toisessa erässä Yannick Weberin maalilla. Tasoituksen iski Francois Beauchemin kolmannessa erässä. Jatkoajalla tehty voittomaali syntyi tekijälleenkin yllätyksenä, sillä kiekkoa iskiessään horjahtanut Fowler näki osuman syntyneen ensin vain yleisön reaktion perusteella.

Ducksin laukaisuhallinta oli ottelussa selkeää. Ducks-vahti Fredrik Andersen selvisi ottelussa 13 torjunnalla. Canucksin Ryan Miller onnistui venymään kiekon tielle 29 kertaa.

Kaksi maalia syöttänyt Ryan Getzlaf teki Ducksin seurahistoriaa ohittamalla Teemu Selänteen ja Paul Kariyan joulukuun pisteissä. Kyseessä olivat Getzlafin 19. ja 20. piste. Selänne ylsi 19 pisteeseen vuonna 2006 ja Kariya vuonna 1996.

Yön toisessa kamppailussa Florida Panthers kukisti Toronto Maple Leafsin lukemin 6-4. Toisessa erässä tehtiin peräti kuusi maalia, ja kaikki näytti siinä vaiheessa hyvältä vierasjoukkueen kannalta, sillä lukemat olivat Maple Leafsille 4-2.

Kolmannessa erässä Panthers tulitti takaisin. Tuloksena oli neljän kotimaalin erä. Jussi Jokinen syötti joukkueensa kolmannen ja viidennen maalin. Pisteille pääsi myös Sean Bergenheim, jolle merkittiin tehot 0+1. Viimeisen osuman niittasi Scottie Upshall tyhjiin.

FLORIDA-TORONTO 6-4

ANAHEIM-VANCOUVER 2-1 ja.