NHL:n runkosarja saateltiin päätökseen - Bruins jätettiin rannalle ruikuttamaan

Bruinsin vaihtopenkillä ei iloisia ilmeitä näkynyt ottelun päätyttyä, eikä yllätys.
Tällä kertaa pudotuspeleissä ei nähdä vain tuttuja ja turvallisia joukkueita, sillä viime vuosina useita viirejä kattoon voittanut Boston Bruins päätti kautensa runkosarjaan.

Boston Bruinsin putoaminen pudotuspeleistä ratkesi vasta runkosarjan päätöskierroksella, kun Bruins ei onnistunut ohittamaan ketään ja nousemaan viimeiselle villi kortti -sijoitukselle. Bruinsin kausi päättyi vierasotteluun Tampa Bay Lightningia vastaan. Bruins ei saanut edes runkosarjalleen kunniakasta lopetusta, kun Lightning oli parempi ottelussa maalein 3-2.

Ottelun avausmaalia saatiin odoteltiin reippaat 25 minuuttia, kun Lightingin 24-vuotias tulokas Jonathan Marchessault vei joukkueensa johtoon toisen erän alussa. Maali oli Marchessaultille uran ensimmäinen. Tasoituksen tulemiseen kesti alle minuutti. Tasoitusmaalista vastasi Loui Eriksson, jolle maali oli kauden 22.

Kolmannessa erässä Nikita Nesterov vei Lightningin johtoon, mutta ottelu venyi varsinaisen peliajan jälkeiselle ajalle, kun Brad Marchand tasoitti ottelun myöhemmin. Ottelu meni lopulta voittolaukauskilpailuun, jonka ainoa maali syntyi Lightning-puolustaja Victor Hedmanin lavasta.

Tämä oli ensimmäinen kerta sitten kauden 2006-07 kun Bruinsia ei pudotuspeleissä nähdä. Tässä välissä Bruins ehti voittaa Stanley Cupin kesällä 2011 ja parhaan runkosarjajoukkueen Presidents' Trophyn kaudella 2013-14. Lisäksi joukkue ehti juhlia divisioonan voittamista neljästi. Tämä oli myös ensimmäinen kerta, kun Tuukka Raskia ei nähdä pudotuspeleissä.

Läntisen konferenssin kärkijoukkue ratkesi loppumetreillä

St. Louis Blues kaatoi iltapäiväottelussa Minnesota Wildin lukemin 4–2. Joukkue nousi voiton myötä konferenssin kärkisijalle, mutta ilo ei ollut lopullinen. Blues joutui lopulta tyytymään vain Keskisen divisioonan voittoon, kun Anaheim Ducks hoiti myöhemmin kierroksella oman leiviskänsä Arizona Coyotesin kustannuksella.

Ducks kaatoi voitti Coyotesin vieraissa maalein 2–1. Konferenssin kärki- ja jumbojoukkueen tasoero ei tällä kertaa näkynyt ottelun lopputuloksessa. Coyotes nimittäin sijoittui läntisen konferenssin pohjille. Ottelun ensimmäisestä maalista vastasi kapeeni Ryan Getzlaf kauden 25. maalillaan. Tämä voittomaali syntyi ottelun kuudennella minuutilla. Toisen maalin sivalsi Jakob Silfverberg 37 sekuntia ennen toisen erän päätöstä. Ottelun viimeisen maalin ja kavennuksen teki Sam Gagner.

Runkosarjan 2014–15 viimeisestä maalista sai kunnian vastata Vancouver Canucksin ruotsalaispuolustaja Alexander Edler, joka iski jatkoajalla kotiottelussa Edmonton Oilersia vastaan.