NHL: Tortotellalle debyytti, Bironille ja Fleurylle nollapelit

NHL / Uutinen
NHL jatkui neljällä ottelulla, joissa ei maaleilla juhlittu. Detroit oli voittaneista joukkueista ainoa, joka teki enemmän kuin kaksi maalia. Suurta mielenkiintoa keräsi myös John Tortorella debytoi Rangers-valmentajana.

Pittsburgh pelasi viidennen ottelunsa uuden valmentajan Dan Bylsman alaisuudessa. Pingviinien suunta on muuttunut parempaan päin, sillä tuloksena tänään oli Bylsman aikakauden kolmas voitto. Penguins joutui pelaamaan ilman loukkaantunutta Sidney Crosbya.

Voitto meni tosin tiukille, sillä ottelun ainoa maali nähtiin vasta ajassa 57.32, jolloin Petr Sykora onnistui yllättämään Islanders-vahti Yann Danisin.

- Olemme kompuroineet sellaisia joukkueita vastaan, jotka ovat alapuolellamme taulukossa. Hyvä että saimme kaksi pistettä ja kaikki ovat tyytyväisiä, pohti nollapeliin yltänyt Penguins-vahti Marc-Andre Fleury.

Toinen nollapelin pelannut maalivahti oli Philadelphian Martin Biron, joka venyi kiekon tielle 34 kertaa. Flyersin ja Los Angeles Kingsin ottelu ei myöskään tarjonnut maalijuhlia, sillä Flyers vei voiton tuloksella 2-0. Jälkimmäisen osuman Flyers teki tyhjiin, ensimmäisen viimeisteli Jeff Carter, jolle osuma oli jo kauden 36:s.

Biron oli jo menettämässä ykkösvahdin paikkaa Antero Niittymäelle, mutta heitti nyt uuden haasteen taisteluun.

- Meillä on luottamusta molempiin maalivahteihimme, ja uskon, että käytämme heitä molempia tästä hetkestä vuoden loppuun asti. Mielestäni molemmat ansaitsevat mahdollisuuden päästä takaisin maalille, lupaili Flyers-luotsi John Stevens.

Tortorella debytoi

Maanantaina NY Rangersin peräsimeen astunut John Tortorella johdatti ensimmäistä kertaa joukkueensa tositoimiin, kun vastaan asettui Toronto. Tuloksena oli piste 1-1 -tasapelistä varsinaisella peliajalla, mutta rangaistuslaukauksissa Vesa Toskala oli liian vahva kaikille Rangers-laukojille.

- Näytimme kolmannessa erässä väsyneiltä. Aiomme yrittää ja pelata hyökkäävällä tyylillä, mutta silloin meidän pitää olla kunnossa, Tortorella sanoi.

- Tämä oli mielestäni askel oikeaan suuntaan. Näytimme nopeammilta ja meillä oli enemmän energiaa. Hän käski meidän mennä rohkeasti perään ja ottaa riskejä, jotta saisimme hyökkäyspeliämme käyntiin, analysoi Rangers-vahti Henrik Lundqvist.

Eniten maaleja kierroksella viimeisteli neljästi osunut Detroit Red Wings, joka kaatoi San Josen maalein 4-1. Detroitin suurin sankari oli kahdesti osunut Henrik Zetterberg. Ville Leino onnistui tekemään ottelussa kauden viidennen maalinsa. Pisteitä Leinolla on kasassa kahdeksan ja pelattuja otteluita yksitoista.

Kierroksen tulokset ja suomalaisten tehot

Philadelphia-Los Angeles 2-0

Ossi Väänänen, PHI: 0+0, +/-0, 0 min, 10.47

Toronto-NY Rangers 2-1 rl

Niklas Hagman, TOR: 1+0, +1, 0 min, 17.47

Vesa Toskala, TOR: 31/32 torjuntaa

Lauri Korpikoski, 0+0, +/-0, 0 min, 9.46

Detroit-San Jose 4-1

Ville Leino, DET: 1+0, +1, 0 min, 8.23

Valtteri Filppula, DET: 0+0, +/-0, 0 min, 16.35

Pittsburgh-NY Islanders 1-0

Sean Bergenheim, NYI: 0+0, +/-0, 0 min, 12.58

» Lähetä palautetta toimitukselle