NHL-puolustajien maalitykki suunnittelee MM-kisoihin osallistumista

NHL, MAAJOUKKUE / Uutinen
Ekman-Larsson klassikkopaidassa.
Kuva © Getty Images
NHL:n puolustajien tämän kauden maalipörssiä johtava Oliver Ekman-Larsson suunnittelee MM-kisoihin osallistumista.

Arizona Coyotesin ruotsalaispuolustaja Oliver Ekman-Larsson suunnittelee osallistumista kevään MM-kisoihin. Puolustajien maalipörssiä 21 osumalla johtava ruotsalainen kertoi hockeysverige.se-sivustolle keskustelleensa Ruotsin valmentajan Per Mårtsin kanssa tilanteestaan.

− Minulle on aina ollut kunnia pelata maajoukkueessa. Juuri nyt näyttää positiiviselta osallistumisen suhteen. Jos kroppani pysyy ehjänä ja tunnen pystyväni antamaan sata prosenttia joukkueelleni, olen mukana, kertoo Ekman-Larsson haastattelussa.

Coyotesin kulunut kausi on ollut joukkueena heikko, mutta Ekman-Larssonin tykki on puhunut 21 kertaa. Kyseessä on ruotsalaispuolustajien kaikkien aikojen ennätys yhden kauden maalimäärässä. Erik Karlsson ja Nicklas Lidström ovat osuneet parhailla kausillaan 20 kertaa, ja heistä Karlssonilla on tällä kaudella koossa 19 osumaa.

23-vuotias Larsson on tehnyt tällä kaudella pelaamissaan 77 ottelussa tehot 21+19=40. Hänen piste-ennätyksensä (44) on viime kaudelta. Ruotsalaispuolustaja on joukkueensa peliaikakuningas ja varakapteeni. Puolustajien pistepörssiä johtaa Karlsson peräti 62 pisteellä. 

» Lähetä palautetta toimitukselle