NHL-pelaajien olympiaturnaus jäämässä väliin - "Voitte olettaa, että emme ole tulossa olympialaisiin"

NHL / Uutinen
Gary Bettman ei usko NHL-pelaajien olevan mukana seuraavissa olympialaisissa.
Kuva © Getty Images
Jos NHL-komissaari Gary Bettmaniin on uskomista, NHL-pelaajien pelaaminen ensi talven olympiajäillä on enää kaunis haave. Bettmanin mukaan NHL on liikkeensä tehnyt, eikä näillä näkymin lähetä pelaajiaan Etelä-Koreassa pelattavaan olympiaturnaukseen.

Bettman kertoi New Yorkissa pidetyssä tiedotustilaisuudessa, että osapuolet eivät ole tavanneet helmikuun jälkeen. 

- Olemme avoinna keskustelulle, mutta tällä hetkellä ei ole mitään puhetta mahdollisista tulevista neuvotteluista.

Olympiaturnaus on NHL:lle ongelmallinen monesta syystä. Helmikuussa pelattava turnaus aiheuttaa jo nyt tiukkaan runkosarjaan yli kahden viikon mittaisen tauon.

Tämän lisäksi liigaa huolestuttaa pelaajiensa terveys. Kansainvälinen olympiakomitea on tähän mennessä maksanut pelaajien vakuutukset ja matkakustannukset, näin ei kuitenkaan enää ole. Bettmanin mukaan kustannukset nousevat lähes 20 miljoonaan dollariin.

Sotšin kisoja varten sopu saatiin aikaan vasta kisoja edeltäneenä kesänä. Bettmanin mukaan NHL on nyt liikkeensä tehnyt. Jos asiaan halutaan muutoksia, on KOK:n tai IIHF:n vuoro toimia. 

Philadelphia Flyersin Jakub Voracek ja Washington Capitalsin Aleksandr Ovetškin ovat ilmoittaneet halukkuutensa osallistua olympiaturnaukseen, vaikka NHL ei liigana lähtisi mukaan.

Kiistassa on myös kolmas osapuoli, sponsorit. Japanilainen rengasyhtiö Bridgestone on molempien, sekä KOK:n että NHL:n, suurimpia sponsoreita. Yhtiön varapresidentti, Phil Pacsi, kommentoi tilannetta lyhyesti. 

- On olemassa paljon ihmisiä, jotka haluavat päästä samaan lopputulokseen. Me yritämme selvittää miten tuohon lopputulokseen olisi mahdollista päätyä. 

Bettmanin mukaan NHL ei ole hyötynyt olympialaisista sen haluamalla tavallaan. Pyeonchangin maantieteellinen sijainti ei helpota tilannetta, suurin osa otteluista pelataan Pohjois-Amerikan aikaa aikaisin aamulla. Bettmanin mukaan turnauksen ajankohta ei myöskään ole ihanteellinen. 

- Muistakaa, turnaus pelataan helmikuussa. Baseball ja amerikkalainen jalkapallokausi eivät ole käynnissä, me taistelemme huomiosta koripallon kanssa. Kahden viikon poissaolo ei yksinkertaisesti tee hyvää lajillemme.

» Lähetä palautetta toimitukselle