NHL muuttaa sääntöjä pitkän kiekon ja valmentajan haaston suhteen

NHL / Uutinen
NHL-tuomareille tuli uusia sääntöjä muistettavaksi.
Kuva © Getty Images
Sääntömuutosten lisäksi NHL esittelee tarkennuksia aiempiin sääntöihin koskien kautta 2017-18.

Sääntömuutokset

Pitkän kiekon tehnyt joukkue ei saa enää ottaa aikalisää pitkän kiekon jälkeen. Vastustaja saa kuitenkin edelleenkin halutessaan ottaa aikalisän pitkän kiekon jälkeen.

Ylivoimalla hyökkäyspäässä tapahtunut korkealla mailalla pelaaminen ei enää vie aloitusta omaan päähän, vaan aloitus tapahtuu hyökkäysalueelta.

Valmentajan haastoon tulee sääntömuutos paitsioiden osalta. Jatkossa joukkueelle on seurauksena kahden minuutin rangaistus pelin viivyttämisestä, jos häviää paitsiohaaston.

Aikalisän merkitys myös poistuu paitsiohaastojen osalta, sillä aikalisää ei tarvitse olla paitsiohaaston tehdäkseen eikä sitä voi myöskään menettää epäonnistuneessa paitsiohaastossa. Maalivahdin estämisen suhteen valmentajahaaston säännöt pysyvät ennallaan.

Sääntötarkennukset

Mailalla huitomista pyritään jatkossa vähentämään viheltämällä rangaistuksia aiempaa tiukemmin huitomisesta vastustajan mailaan, kroppaan ja käsille. Sääntöjen tiukentamisella NHL haluaa ehkäistä ja vähentää käsivammoja.

Aloituksissa pelaajien luistinten tulee jatkossa olla merkkien takana, eikä merkkien päällä tai edessä, kuten aiemmin on ollut. Tällä muutoksella NHL haluaa parantaa linjatuomareiden turvallisuutta ja vähentää pelaajien päiden yhteenkolahtamista aloitustilanteissa.

Sääntömuistutukset

Pelaaja ei saa tunkea paitaa housuunsa niin, että suojia tai toppauksia jää näkyviin. Jos pelaaja käyttää visiiriä, tulee sen olla asennettuna kypärään oikeaoppisesti, jotta se suojaa pelaajan silmiä riittävästi.

Jos visiiri ei tuomarin mielestä suojaa silmiä riittävästi, tuomari poistaa pelaajan pelistä, kunnes tilanne on korjattu.

» Lähetä palautetta toimitukselle