NHL-konkari solmi kaksisuuntaisen sopimuksen Wildin kanssa

NHL / Uutinen
Ruslan Fedotenko vuonna 2004 juhlimassa Stanley Cupin ratkaisuutta maaliaan.
Kuva © Getty Images
Yli 800 ottelun ukrainalainen konkarihyökkääjä yrittää paluuta NHL:ään kahden vuoden tauon jälkeen.

Minnesota Wild ja Ruslan Fedotenko, 36, ovat solmineet ensi kautta koskevan kaksisuuntaisen sopimuksen. Ukrainalaislaituri pelasi viime kauden lopulla 13 ottelua Wildin farmijoukkueessa Iowassa ja teki niissä otteluissa kolme maalia.

Suomeen 17-vuotiaana rantautunut Fedotenko pelasi TPS:n juniorijoukkueissa ja turkulaisissa divisioonajoukkueissa ennen siirtymistään Pohjois-Amerikkaan. Fedotenko teki NHL-debyytinsä 20-vuotiaana Philadelphia Flyerissa. NHL:ssä hän on edustanut tämän jälkeen myös Tampa Bay Lightningia, New York Islandersia, Pittsburgh Penguinsia ja New York Rangersia. Lisäksi hän kävi vuosi sitten New Jersey Devilsissä koeajalla, muttei saanut sopimusta.

Fedotenkolle on näissä joukkueissa kertynyt yhteensä 863 ottelua, joissa laitahyökkääjä on saanut aikaiseksi 366 tehopistettä. Myös yli sata pudotuspeliottelua pelannut Fedotenko voitti vuonna 2004 Stanley Cupin Lightningin paidassa. Fedotenko iski tuolloin seitsemännen finaalin voittomaalin Calgary Flamesia vastaan.

Toissakaudella Fedotenko palasi kotimaahansa KHL-joukkue Donbass Donetsin riveihin. Tuolla vietetyn kauden jälkeen hän haki sopimusta Devilsiin, mutta jäi ilman. Hän oli pitkään pelaamatta, kunnes vuodenvaihteen jälkeen Fedotenko liittyi Wildin farmijoukkueeseen.

Fedotenko on edustanut Ukrainan maajoukkuetta aikuisten tasolla yhdessä olympiaottelussa ja kolmessa karsintaottelussa. Fedotenkon pelatessa NHL:ssä hänen uuden sopimuksensa arvo on 0,6 miljoonaa dollaria.

» Lähetä palautetta toimitukselle