NHL-kierroksen topit ja flopit: Subbanille koirankopin ketjut kaulaan, Puljujärvelle niukasti peliaikaa

NHL / Uutinen
Subban valittiin joukkueen sisällä ensimmäisen ottelun tärkeimmäksi pelaajaksi.
Kuva © Getty Images
Perjantain NHL-kierroksella vedettiin vauhdikkaat kolme ottelua. Yksi illan näkyvimmistä hahmoista oli Montrealista Nashvilleen siirtynyt P.K. Subban, joka iski heti avausmaalinsa. Myös Connor McDavid oli vauhdissa.

Jatkoajan NHL-toimitus valitsee joka kierrokselta yön onnistujat ja epäonnistujat.

Topit

P.K. Subbanille ketjut kaulaan

Nashvillessä odotettiin paljon kauden avausta, eikä vähiten tähtipuolustaja P.K. Subbanin takia. Kanadalaispelaaja siirtyi kantrikaupunkiin kesällä vaihdossa pitkäaikaiseen tukipilariin Shea Weberiin. Siirto järkytti eniten Montrealissa.

Subban iski avausmaalinsa ajassa 7.43 ylivoimalla. Nashville teki kaikki maalinsa ylivoimalla. 3−2-voiton päätteeksi Subban sai joukkueen parhaalle pelaajalle sisäisesti valittavan pelaajan koirankopin ketjut kaulaan. Kyseessä on joukkueen teema − pukukopin oven päällä lukee "DOGHOUSE" (koirankoppi), ja ovessa on kuva luuta järsivästä koirasta; luussa tekstit "SPEED" ja "ATTITUDE" (vauhti ja asenne).

Ensimmäisen "koiran" valitsi kapteeni Mike Fisher, tämän jälkeen ketjut siirtää aina edellisessä kotiottelussa valittu pelaaja.

Connor McDavidin loiste

"Sukupolvensa paras" Connor McDavid jatkaa kaudenalkua kovalla tahdilla. Avausottelussa McDavid tykitti kolme tehopistettä ja jatkoi nyt samalla tahdilla Calgaryn kaatuessa toistamiseen. Nyt lukemat olivat 5-3.

Tulokkaan syötöt napsuivat

Sean Couturier iski kaksi maalia Flyersin voittaessa Kingsin 4-2 avausottelussaan. Huomionarvoista oli myös Travis Konecnyn onnistuminen − tulokas nappasi pelipaikan ylhäältä loistavan harjoituskauden päätteeksi ja kiitti luottamuksesta syöttämällä NHL-debyytissään molemmat Couturierin maalit.

Flopit

Flamesin ja Gulutzanin avoimempi peli

Calgary Flamesin uusi valmentaja Glen Gulutzan on luvannut joukkueeltaan aiempaa hyökkäävämpää peliä. Kahdessa ensimmäisessä ottelussa kyseessä ovat olleet lähinnä avoimet ovet, kun omiin on ropissut yhteensä 12 maalia. Ei ihan näin?

Kingsin 50-vuotisjuhlat pilalle Gretzkyn silmien edessä

Los Angeles Kings juhli organisaationsa 50-vuotistaivalta. Mukana oli myös seuran kaikkien aikojen suurin supertähti Wayne Gretzky. Flyers pilasi juhlat, eikä ainakaan Jonathan Quickin edellisessä ottelussa uusiutunut nivusvamma lohduta. Kyseessä on kaudella 2013-14 kaksi kuukautta Quickia sivussa pitäneen nivusen alueen kanssa samantyyppinen vamma. Ykkösmaalivahdin virkaa hoitaa nyt Jeff Zatkoff.

Jesse Puljujärven rooli minimissä

Jesse Puljujärven peliaika sukelsi ensimmäisestä ottelusta viitisen minuuttia, vajaasta kolmestatoista alle kahdeksaan. Nuorta suomalaistulokasta ajetaan maltilla sisään kapean kaukalon tekemiseen, vaikka avausmaali syntyikin jo ensimmäisessä ottelussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Ottelut ja tulokset

ARI
52
EDM
DAL
21VL
STL
TBL
64
TOR