NHL-kierroksen topit ja flopit: Rinne ja Predators vei maratonottelun

Nashville Predatorsin Mike Fisher sijoitti kiekon San Jose Sharskin Martin Jonesin taakse.
Dallas Stars nousi otteluvoitoissa tasoihin voittamalla St. Louis Bluesin jatkoerässä 3-2. Nashville Predators ja San Jose Sharks taistelivat maraton-ottelussa voitosta kolmanteen jatkoerään asti ennen kuin Predators selvisi voittajaksi. Näin myös Sharks-Predators-sarja on tilanteessa 2-2. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittajat sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Kari Lehtonen, Dallas Stars

Kari Lehtonen otti ottelussa St. Louis Bluesia vastaan 24 torjuntaa ja oli yksi voiton avainpelaajista torjuessaan muun muassa muutaman läpiajon ja ylivoimahyökkäyksen, kun Dallas Stars oli St. Louisia parempi maalein 3-2. Vaikka ensimmäisessä erässä Vladimir Tarasenko pääsi ohittamaan Lehtosen läpiajossa, Lehtonen piti Starsia pystyssä hetkillä, jolloin vastustaja olisi voinut karata voittoon.

Otteluvoitot Bluesin ja Starsin välillä ovat nyt tasan 2-2. Lehtoselle hyvä peli oli erityisen tärkeä, sillä edellisessä ottelussa suomalaismaalivahdit eivät olleet parhaimmillaan. Stars nousi voittoon jatkoerässä Cody Eakinin maalilla, joka syntyi, kun jatkoerää oli tahkottu vasta 2.58.

Mike Fisher, Nashville Predators

Nashville Predatorsin ja San Jose Sharksin välinen kamppailu vei pidemmän aikaa ennen kuin sen ratkaisu saatiin. Mike Fisherin osuma kolmannessa jatkoerässä katkaisi 2016 pudotuspelien pisimmäksi otteluksi venyneen pelin ajassa 111 minuuttia 12 sekuntia. Nashville Predators otti Fisherin maalilla 4-3-voiton ja voitti molemmat kotiottelunsa.

Samalla ottelusarja tasoittui lukemiin 2-2. Ensimmäisessä jatkoerässä San Jose Sharksin Joe Pavelski jo sai kiekon Pekka Rinteen selän taakse, mutta sitä ennen Pavelski oli estänyt Rinteen torjuntatyöskentelyn. Rinteelle kertyi ottelussa 44 torjuntaa ja Martin Jonesille 41. Fisherin lisäksi myös Sharksin Brent Burns iski ottelussa kaksi maalia.

Flopit

Joel Edmundson, St. Louis Blues

Puolustaja Joel Edmundsonilla olisi ollut aikaa katsoa paremmin, mihin syöttönsä antaa, mutta jostain syystä Edmundson toisen erän alkupuolella lahjoitti kiekon suoraan vastustajan, Radek Faksan mailanlapaan. Faksa kiitti syötöstä laukomalla sen Bluesvahdin Brian Elliottin taakse ja toi Starsin tasoihin.

Sharksin ja Predatorsin ylivoimat jatkoerissä

Sharks niin kuin Predatorskin saivat ratkaisumahdollisuutensa ylivoimalla jatkoerissä. Predators kippari Shea Weber tarjosi vastustajalle jatkoerissä kaksi ylivoimatilaisuutta istumalla jäähyaitiossa korkeasta mailasta ja estämisestä. Predatorsilla taas oli omat kaksi paikkaansa ylivoimaratkaisuun, kun Marc-Eduard Vlasic ja Joe Thornton kuluttivat jäähypenkkiä.