NHL-kierroksen topit ja flopit: Penguins Sharksin seuraksi Stanley Cup -finaaleihin

NHL / Uutinen
Penguins-kapteenisto koski taikauskon vastaisesti Prince of Wales -pokaaliin, kuten mestaruuskeväänä 2009.
Kuva © Getty Images
Pittsburgh Penguins jatkoi aktiivista tulitustaan ottelusarjan ratkaisevassa seitsemännessä ottelussa. Kiekon verkon perukoille sai joukkueesta silti vain tulokas Bryan Rust, jonka kaksi maalia riittivät voittoon Tampa Bay Lightningista. Jatkoaika kokosi yhteen ottelun onnistumiset, alisuorittamiset ja joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Bryan Rust, Pittsburgh Penguins

Erinomaista kevättä pelaava 24-vuotias jenkkitulokas Bryan Rust oli seiskaottelun hahmo. Hyökkääjä iski kaksi terävää maalia, eikä hattutemppukaan jäänyt kauas. Rust lopetti konferenssifinaalit kolmen ottelun pisteputkeen, jossa syntyi 3+1-tehot.

Matt Murray, Pittsburgh Penguins ja Andrei Vasilevski, Tampa Bay Lightning

Penguinsin tulokasvahdin hermot kestivät ratkaisupelissä erinomaisesti. Jonathan Drouinin laukaus yllätti maalivahdin toisessa erässä, mutta 16 muuta Lightningin laukausta kilpistyivät jenkkivahtiin. Toisessa päädyssä virkaveli Andrei Vasilevski oli todellisessa kiekkosateessa ja torjui peräti 37 laukausta. Venäläinen haluaisi kuitenkin varmasti pelata voittomaaliin johtaneen tilanteen uudestaan.

Olli Määttä, Pittsburgh Penguins

Suomalaispuolustaja on ollut mies paikallaan palattuaan kokoonpanoon Trevor Daleyn loukkaantumisen johdosta. Valmentaja Mike Sullivan osoitti luottonsa Määttään antamalla tälle lähes 20 minuuttia peliaikaa. Jyväskyläläinen oli edistämässä peliä ennen molempia Penguins-maaleja ja sai myös puolustusvastuuta ottelun lopun ratkaisuhetkillä.

Penguinsin aktiivisuus

Aivan kuten ottelusarjan kuudennessa kohtaamisessa, myös seiskapelissä Penguins onnistui pelaamaan omalla aktiivisella pelitavallaan. Joukkue oli jatkuvasti terävänä iskemään Lightning-puolustuksen virheisiin, ja lisäksi se pyrki tekemään maalivahti Vasilevskin illasta mahdollisimman vaikean. Kotijoukkue voitti ottelun laukaisutilastot peräti 39-17-lukemin.

Flopit:

Tyler Johnson ja Steven Stamkos, Tampa Bay Lightning

Koko pudotuspelien ajan yhtenä joukkueen pirteimmistä hyökkääjistä ollut Tyler Johnson oli ottelussa aivan pimennossa. Johnson ei onnistunut laukomaan kertaakaa kohti Murrayta, eikä ollut tuttuun tapaan luomassa maalipaikkoja ketjukavereillekaan.

Kokoonpanoon palannut kapteeni Steven Stamkos oli niin ikään vaisu. Toki taustalla oli pitkä pelaamattomuus, joka varmasti vaikutti tähtihyökkääjän otteisiin. Stamkos pääsi kerran vastakkain Murrayn kanssa, mutta tulokasvahti torjui hyökkääjän lyöntilaukauksen.

Nick Boninon ratkaisu ottelun loppuhetkillä

Penguinsin Nick Boninon huolimaton ratkaisu antoi Lightningille vielä viimeisen oljenkorren, kun ottelua oli 15 sekuntia jäljellä. Keskialueelle kiekon kanssa päässyt keskushyökkääjä olisi voinut kuluttaa rauhassa aikaa, mutta sen sijaan hän sortui purkamaan kiekon pitkänä Lightning-päätyyn, mikä tiesi aloitusta Penguinsin puolustusalueelta. Bonino kuitenkin paikkasi vihreensä ottamalla viime hetkillä kaksi tärkeää aloitusvoittoa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Ottelut ja tulokset

LAK
54JA
CHI
VGK
41
ANA
COL
51
EDM
CGY
51
SJS
WPG
42
VAN
MIN
34
SEA