NHL-kierroksen topit ja flopit: Neljän pisteen Kane hiljensi Toronton

NHL / Uutinen
Edes Leo Komarovin taklaukset eivät estäneet Patrick Kanea varastamasta Show'ta.
Kuva © Getty Images
Yön NHL-kierroksella pelattiin kuusi ottelua. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset ja joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Patrick Kane ja Artemi Panarin, Chicago Blackhawks

Alkukauden aikana tutuksi tullut Patrick KaneArtemi Panarin -tutkapari oli jälleen pelottavan vaarallinen ottelussa Maple Leafsia vastaan. Kane iski kahdesti ottelun toisessa erässä Panarinin kerätessä syöttöpisteitä, ja kolmannen erän alussa roolit vaihtuivat, kun venäläinen vei ylivoimalla joukkueensa jo 3-0-johtoon. Kolmannen erän lopussa Kane viimeisteli hattutemppunsa Teuvo Teräväisen tehtyä esityön.

Jonas Gustavsson ja Ryan Spooner, Boston Bruins

Bruins palasi voittokantaan Buffalo Sabresin kustannuksella, eikä vähiten maalivahtinsa ansiosta. Suomalaisten epäonneksi joukkueen sankari oli kuitenkin Tuukka Raskin sijaan Jonas Gustavsson. Ruotsalaisvahdin molemmat startit tämän vuoden puolella ovat päättyneet näyttäviin voittoihin; takana on 52 torjuntaa ja vain kaksi päästettyä maalia. Rask sen sijaan on hävinnyt kaikki viisi vuoden 2016 otteluaan.

Gustavssonin lisäksi on nostettava Ryan Spoonerin nimi esille. 1+2-tehot iskenyt kanadalaishyökkääjä oli mukana Bruinsin kolmessa ensimmäisessä maalissa. Hänellä on kasassa jo 33 tehopistettä tällä kaudella.

Connor Hellebuyck, Winnipeg Jets

Yksi kauden sensaatioista, Jets-vahti Connor Hellebuyck, jatkoi loistavaa virettään. Tällä kertaa tulokasmaalivahdin taidot joutui todistamaan Minnesota Wild, joka ei yhdelläkään 24 laukauksesta onnistunut ohittamaan jenkkiä. Nollapeli oli Hellebuyckille toinen NHL:ssä.

Flopit

Matt Cullen ja Eric Fehr, Pittsburgh Penguins

Penguins-alivoiman vakionimet, Matt Cullen ja Eric Fehr, sortuivat peräkkäisiin jäähyihin Pittsburgh Penguinsin ja Tampa Bay Lightningin välisen ottelun toisessa erässä. Tästä seurauksena lähes kaksi minuuttia Lightningin viidellä kolmea vastaan -ylivoimaa. Cullenin ei tarvinut kuluttaa penkkiä kuin 27 sekuntia ennen kuin Valtteri Filppula vei joukkueensa 2-1-johtoasemaan.

Kirsikkana kakun päälle Cullen rikkoi toistamiseen jäähyn arvoisesti alle minuuttia myöhemmin, mikä tiesi Lightningin pääsyä takaisin kahden miehen ylivoimalle. Vladislav Namestnikov käytti tilaisuuden hyväksi illan toisellaan. Namestnikov viimeisteli lopulta hattutempun jatkoajalla.

Cam Ward, Carolina Hurricanes

Cam Wardilla on ollut parempiakin iltoja. Vancouver Canucksin Linden Veyn kauden avausosuma upposi etukulmasta Hurricanes-maalivahdin taakse helponnäköisesti, aivan kuten Bo Horvatinkin osumat, joissa kummassakaan Canucks-pelaajat eivät olleet häiritsemässä torjuntatyöskentelyä. Torjuntoja Wardille kertyi 3-2-jatkoaikatappiossa vain 19.

» Lähetä palautetta toimitukselle