NHL-kierroksen topit ja flopit: Monahan kuritti Hurricanesia

NHL / Uutinen
Monahan maalaa, Flames-fanit tuulettavat.
Kuva © Getty Images
NHL-yön kolmen ottelun minikierroksella todistettiin piste-ennätystä ja vaihtelevia maalivahtisuorituksia. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset ja joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Sean Monahan, Calgary Flames

21-vuotias kanadalaissentteri Sean Monahan oli mukana jokaisessa Flames-maalissa, kun albertalaiset kaatoivat Calgaryssä vierailleen Carolina Hurricanesin. Monahanin neljä (1+3) tehopistettä oli samalla miehen yhden ottelun ennätys NHL-tasolla.

Robin Lehner, Buffalo Sabres

Heti alkukaudesta loukkaantunut ja vasta tammikuussa takaisin pelikuntoon toipunut Robin Lehner oli torjunnoillaan kaatamassa liigan kriisijoukkue Montreal Canadiensia. 24-vuotias göteborgilaisvahti pysäytti 33 kiekkoa ja joutui antautumaan vain kahdesti.

Nikita Kucherov, Tampa Bay Lightning

Viime kevään Stanley Cup -finalistien kuumin pistelinko, 22-vuotias venäläislaituri Nikita Kucherov, avitti joukkueensa 3−1-kotivoittoon Detroit Red Wingsiä vastaan kahdella tehopisteellään.

Kucherov on tehnyt kuluvalla kaudella 43 tehopistettä 50 ottelussa ja on koko liigan pistepörssissä kahdenkymmenen kärjessä. Moskovalainen on jäänyt viimeisissä 24 ottelussaan vain neljästi pisteittä ja naputtanut 30 tehopistettä.

Flopit

Eddie Läck, Carolina Hurricanes

Hurricanesin loukkaantunutta ykkösvahtia Cam Wardia maalin suulla tuuranneella Eddie Läckillä oli epävarma ilta. Hän torjui kaksikymmentä kertaa, mutta haparoi jo ottelun avauserässä, kun Dougie Hamiltonin laukaus yllätti ruotsalaisvahdin helpon näköisesti.

Myös Flamesin kolmannessa maalissa Läckillä riittää jossiteltavaa. Miehen purkukiekkoyritys epäonnistui, ja Flames pääsi sohimaan pelivälineen Hurricanes-maaliin.

Ron Hainsey, Carolina Hurricanes

Eniten jääaikaa Hurricanes-miehistöstä Flames-tappiossa kellottanut veteraanipuolustaja Ron Hainsey saa ottaa tappiosta osan omaan piikkiinsä. 34-vuotias jenkkipakki oli todistamassa aitiopaikalta kolmea Flames-maalia.

» Lähetä palautetta toimitukselle