NHL-kierroksen topit ja flopit: MM-spekulointi Suomessa kiihtyy nyt

Tavares ratkaisi.
Yön NHL-kierroksella koettiin kosolti pettymyksiä suomalaispelaajien joukkueissa. Kesälomalle lähtivät Florida Panthers, Minnesota Wild sekä Philadelphia Flyers.

Yön tulokset saavat MM-spekulaatiot kiihtymään, sillä kesälomansa NHL:stä aloittavat nyt Mikko Koivu, Erik Haula, Mikael Granlund, Jussi Jokinen sekä Aleksander Barkov. Viisikon halukkuudesta osallistua kisoihin ei ole vielä varmaa tietoa.

Topit

John Tavares päätti piinan

New York Islandersin 23 vuoden piina pudotuspeleissä päättyi John Tavaresin iskiessä Florida Panthersia vastaan jatkoaikamaalin. Maali oli Tavaresin toinen tulokseen 2-1 päättyneessä ottelussa. Jatkoaikamaali vei Islandersin sarjan voittoon ja ensimmäistä kertaa ensimmäistä kierrosta pidemmälle sitten vuoden 1993. Tuolloin Islanders kaatoi Washington Capitalsin nykyisin tv-kommentaattorina toimivan Ray Ferraron johdolla. Ferraro iski sarjan kuudessa ottelussa hurjat tehot 8+2.

Braden Holtby, Washington Capitals

Kaksi edellistä peliä maalinteon kanssa takellellut Capitals onnistui pistämään Flyers-sarjan poikki sen kuudennessa ottelussa. Voittoon riitti yksi maali, sillä tiivis koko kaukalon puolustaminen ja Holtbyn eleetön torjuntavire siivittivät tällä kertaa paremmaksi jalkapallolukemin. Holtby päästi sarjassa vain 0,84 maalia ottelua kohden torjuntaprosentilla 96,4 %.

Wild-Stars-ottelun kolmas erä

Minnesota Wild buuattiin ulos kaukalosta kahden erän jälkeen, kun tilanne taululla oli peräti 4-0 vierailija Dallas Starsille. Mitä vielä. Wild tuli viimeisessä erässä ensin maalin päähän iskemällä kolme maalia peräkkäin. Isona hahmona erässä hääri kotijoukkueen Koivu, jolle merkittiin kolme tehopistettä. Jason Spezza vei Starsin taas kahden maalin johtoon, mutta Wild iski vielä kerran. Tämä ei riittänyt, mutta erä ällistytti kaikki ottelua seuranneet.

Flopit

Panthersin jatkoaikamenestys

Kesälomalle tippunut Florida Panthers ei pärjää jatkoaikapeleissä. Joukkue hävisi nyt pudotuspelien jatkoaikakamppailun kahdeksannen kerran peräkkäin, Putki kaartaa peräti vuoteen 1996 asti, jolloin Panthers hävisi finaaliottelussa Colorado Avalanchea vastaan.

Flyersin "tehomiehet"

Flyersin nimekkäät pistemiehet jäivät Capitalsia vastaan telineisiin. Kärkinimistä Jakub Voracek teki yhden maalin kuudessa ottelussa, Wayne Simmonds sai kaksi syöttöpistettä ja Claude Giroux yhden. Joukkueen tehokkain oli Shayne Gostisbehere tehoilla 1+1.