NHL-kierroksen topit ja flopit: McDavidin paluu herätti Oilersin, Crosbylle hattutemppu

Connor McDavid loisti heti paluuottelussaan.
Yön NHL-kierros oli Sidney Crosbyn sekä hänen manttelinperijänsä, Connor McDavidin, näytöstä. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset ja joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Sidney Crosby, Pittsburgh Penguins

Sidney Crosby oli joukkueensa suurin sankari 6−5-kotivoitossa Ottawa Senatorsia vastaan. Mies vastasi kolmesta maalista ja yhdestä syöttöpisteestä. Hattutemppu oli Crosbyn uran yhdeksäs.

Leo Komarov, Toronto Maple Leafs Aleksander Barkov, Florida Panthers

Toronto Maple Leafs kaatoi jatkoajalla Boston Bruinsin 4-3. Leo Komarov teki kolmannessa erässä tehot 1+1 ja nosti näin joukkueensa 3−1-tappioasemasta takaisin peliin ja lopulta voittoon.

Aleksander Barkovin Florida Panthers kaatoi vieraissa Washington Capitalsin selvin 5−2-lukemin. Barkov iski tehot 1+1, molemmat tehopisteet tulivat ottelun ensimmäisessä erässä.

Brian Elliott, St. Louis Blues

Blues-veräjänvartija Brian Elliott torjui kauden ensimmäisen nollapelinsä 1−0-vierasvoitossa Nashville Predatorsia vastaan. Torjuntoja miehelle kertyi 15. Pekka Rinne torjui Predatorsin maalilla 22 laukausta.

Edmonton Oilers

Connor McDavidin paluu oli piristysruiske lännen jumboksi vajonneelle Edmonton Oilersille. Albertalaisseura murskasi idän jumbon, Columbus Blue Jacketsin, lukemin 5-1.

Kolme kuukautta loukkaantumisen takia sivussa ollut superlupaus teki paluuottelussaan tehot 1+2. Maali oli näyttävä yksilösuoritus - viime kesän ensimmäinen varaus purjehti yksin koko kentän läpi ja harhautti Blue Jackets -vahti Joonas Korpisalon ulos tilanteesta, jonka jälkeen laittoi kiekon tyhjään maaliin.

Flopit

Washington Capitals

Ilman Braden Holtbya ja Alexandr Ovetškinia pelaamaan joutunut idän ykkösjoukkue voitti laukauksissa Florida Panthersin 38-19, mutta hävisi maaleissa 2-5. Maalinteossa Capitalsille onnistuivat Nicklas Bäckström sekä Andre Burakovsky. Molemmat maalit syntyivät kolmannen erän alussa.

Montreal Canadiens

Viikon taukokaan ei muuttanut Montreal Canadiensin kurssia. Philadelphia Flyers oli parempi maalein 4-2, ja näin ollen Canadiens hävisi jo kolmannen ottelunsa peräkkäin sekä viidennen kerran viimeiseen kuuteen otteluun.

Louis Domingue, Arizona Coyotes

Tammikuun parhaaksi tulokkaaksi valittu Arizona Coyotesin 23-vuotias maalivahti Louis Domingue ammuttiin vaihtoon jo toisessa ottelussa putkeen. Domingue päästi Los Angeles Kingsiä vastaan reiluun kahteen erään viisi maalia, joista yksi lauottiin puolesta kentästä. Ottelu päättyi Kingsin 6−2-voittoon.