NHL-kierroksen topit ja flopit: Lehkoselle ensimmäinen NHL-maali, Panik ja Colborne mättivät hattutempun

Artturi Lehkosen uran ensimmäinen NHL-maali näki päivänvalon lauantain kierroksella.
Montreal Canadiensin Artturi Lehkonen iski uransa ensimmäisen NHL-maalin 4-3-vierastappiossa Ottawa Senatorsille. Richard Panik ja Joe Colborne puolestaan auttoivat hattutempuillaan joukkueensa voittoon. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Artturi Lehkonen, Montreal Canadiens

Canadiensin suomalaistulokas iski uransa ensimmäisen NHL-maalin vierasottelussa Ottawa Senatorsia vastaan. Lehkonen pääsi maalinedusruuhkasta tuikkaamaan kiekon pienestä kulmasta ohi Craig Andersonin. Voittoon asti maali ei kuitenkaan riittänyt, sillä Erik Karlsson ratkaisi voittomaalikisassa ottelun Senatorsin hyväksi.

Richard Panik, Chicago Blackhawks

Panik iski NHL-uransa ensimmäisen hattutempun, kun Blackhawks otti kotikaukalossaan revanssin Nashville Predatorsista. Panik siirsi avauserässä Blackhawksin 3−0-johtoon ja sinetöi kolmannessa erässä 5−3-voiton kaksi minuuttia ennen loppua.

Joe Colborne, Colorado Avalanche

Myös Colborne saalisti NHL-uransa ensimmäisen hattutempun, kun Avalanche avasi kautensa 6−5-voitolla Dallas Starsista. Stars karkasi avauserässä 2−0-johtoon, mutta Avalanche tuli Colbornen maaleilla tasoihin. Toisessa erässä Colborne vei Avalanchen 5−2-johtoon, minkä jälkeen Stars kiri maalin päähän. Avalanche piti kuitenkin lopulta pintansa ja vei pisteet.

St. Louis Blues

Blues otti jo kolmannen peräkkäisen voittonsa, kun New York Rangers kaatui kotikaukalossa 3-2. Isäntien maaleista vastasivat Vladimir Tarasenko, Alex Pietrangelo ja Paul Stastny. Rangersin tehomiehinä toimivat Chris Kreider ja Mika Zibanejad.

Flopit

Columbus Blue Jackets

Blue Jacketsin avausvoitto jäi edelleen haaveeksi, kun San Jose Sharks haki pisteet Nationwide Arenalta 3−2-voitolla. Sharksin voiton takuumiehinä toimivat Mikkel Bödker ja Joel Ward. Patrick Marleau iski voittomaaliksi jääneen 3−1-osuman kolmannessa erässä.

Anaheim Ducks

Ankkalauma hakee edelleen kauden avausvoittoaan, tällä kertaa Pittsburgh Penguins oli parempi lukemin 3-2. Ilman kapteeni Sidney Crosbya pelanneen Penguinsin ratkaisijaksi nousi Phil Kessel, joka niittasi 3−1-voittomaalin toisessa erässä ylivoimalla.

Detroit Red Wings

Punasiivet ovat niinikään kahden ottelun jälkeen vielä ilman voittoa, kun joukkue taipui Florida Panthersin käsittelyssä lukemin 4-1. Panthersin tehopelaaja oli kolmen pisteen iltaa viettänyt Jonathan Marchessault. Myös Aleksander Barkov sai nimensä maalitilastoon viimeisteltyään 3−1-osuman Panthersille.