NHL-kierroksen topit ja flopit: Lecavalier, Lindell ja kuumat maalivahdit

Lecavalier on jo herännyt, Starsin puolestaan pitäisi herätä.
Yön NHL-kierroksella pelattiin kahdeksalla paikkakunnalla. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset ja joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Vincent Lecavalier, Los Angeles Kings

Siirto Philadelphia Flyersista Los Angeles Kingsiin näyttää herättäneen veteraanihyökkääjän horroksestaan. Vincent Lecavalier on onnistunut maalinteossa kertaalleen jokaisessa viimeisestä kolmesta ottelustaan ja saalistanut kuudessa Kings-paidassa pelaamassaan ottelussa yhteensä neljä tehopistettä reilun 14 minuutin ottelukohtaisella peliajalla.

Yön kierroksella liigan ykkösvaraus 18 vuoden takaa toi Kingsin avauserässä tasoihin Dallas Starsia vastaan. Kings vei lopulta voiton Milan Lucicin osumalla.

Kuumat maalivahdit

Tuukka Rask loisti Boston Bruinsin maalin suulla, kun joukkue haki vieraspisteet Montreal Canadiensilta lukemin 1-4. Rask torjui ottelussa 38 kertaa ja valittiin ottelun tähdistöön.

Vancouver Canucksin Ryan Millerin urakointi ei sen sijaan auttanut joukkettaan voittoon New York Rangersia vastaan. Miller venyi kiekon eteen peräti 46 kertaa, mutta joutui antautumaan kolmesti Rangers-tulituksen edessä.

Esa Lindell, Dallas Stars

Yön kierroksella nähtiin suomalainen NHL-uran avaus, kun Esa Lindell kirjautti uransa ensimmäiset NHL-minuutit tappio-ottelussa Los Angeles Kingsia vastaan. AHL-liigan Texas Starsissa upean alkukauden pelannut suomalaispuolustaja sai jääaikaa NHL-debyytissään 14 minuuttia.

Flopit

Starsin heikko tammikuu jatkuu

Dallas Starsin alavireinen vuodenaloitus sai siis jatkoa, kun Los Angeles Kings oli teksasilaisvieraitaan parempi 3−2-lukemin. Stars on voittanut tammikuussa vain kerran, lisäksi joukkue on taapertanut ilman voittoa kahdeksan viimeisintä vierasotteluaan. Teksasilaiset ovat alamäestään huolimatta edelleen hyvissä asemissa läntisen kohferenssin toiseksi parhaana joukkueena huippuvireisen Chicago Blackhawksin takana.

Anders Nilsson, Edmonton Oilers

Tampa Bay Lightningin ja Edmonton Oilersin kymmenen maalin iltamat saivat ratkaisunsa maalivahtivirheestä, kun Oilersin ruotsalaisvahti Anders Nilsson haparoi vastaantulossaan ja lahjoitti Brian Boylelle voittomaaliksi jääneen 5−4-osuman.