NHL-kierroksen topit ja flopit: Laineen unelmadebyytti kruunasi vahvan suomalaispanoksen

Patrik Laine ja NHL-uran ensimmäinen tuuletus.
Patrik Laine teki uran ensimmäisessä NHL-ottelussaan tehopisteet 1+1. Laine ei ollut yön kierroksen ainoa suomalaisonnistuja. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Patrik Laine, Winnipeg Jets
Oli sarjataso mikä tahansa, Laineen kuti löytää verkon. Uran avausmaali syntyi juuri siitä, mistä pitikin. Ylivoimalla aloitusympyrän kaarelta napakalla rannelaukauksella. Täydensi iltansa syöttöpisteellä, jonka ansaitsi Carolina Hurricanesin puolustusta repineellä kovalla poikittaissyötöllä.

Brad Marchand, Boston Bruins
Marchand painoi viisi pistettä (2+3), kun Bruins kaatoi Columbus Blue Jacketsin 6-3. Tuukka Rask torjui Bruinsin maalilla 28 kertaa.

Suomalaisten kokonaispanos
Laineen lisäksi tehopisteille pääsivät myös NHL-debyyttinsä tehnyt Carolina Hurricanesin Sebastian Aho (0+1), Florida Panthersin Aleksander Barkov (1+1), Dallas Starsiin hiljattain siirtynyt Lauri Korpikoski (1+0), jatkosopimuksen Buffalo Sabresiin solminut Rasmus Ristolainen (0+1) sekä Tampa Bay Lightningin Valtteri Filppula (1+0).

Ensiesiintymisensä NHL-jäillä tekivät myös Markus Nutivaara ja Artturi Lehkonen. Molemmat kellottivat varsin mukavasti peliaikaa.

Flopit

Petr Mrazek, Detroit Red Wings
NHL:n entinen suurseura on pikku hiljaa nuupahtanut keskikastiin. Avausottelu yhtä mestarisuosikkia Tampa Bay Lightningia vastaan oli tyly. Lightning takoi ottelun kolmannessa erässä peräti neljä maalia Mrazekin taakse. Valtteri Filppula sinetöi joukkueensa 6−4-voiton.

Evander Kanen loukkaantuminen
Buffalo Sabresin Evander Kane joutui jättämään pelin kesken. Hyökkääjä loukkaantui ottelun toisessa erässä kaaduttuaan kiekontavoittelutilanteessa. Kane rysähti kovalla vauhdilla päin laitaa.