NHL-kierroksen topit ja flopit: kuuma, kuumempi, Carey Price

NHL / Uutinen
Kuva © Getty Images
Carey Price urakoi NHL-yön minikierroksen tähtenä. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen muutkin onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Carey Price, Montreal Canadiens

Nopeasti huippukuntoon vertynyt Canadiensin tähtivahti oli illan hahmo Montrealissa. Price joutui kuitenkin urakoimaan gloorian eteen, sillä nollapeliin vaadittiin 42 torjuntaa ja lukuisia huipputorjuntoja. Price on nyt saalistanut kuusi voittoa yhtä monessa ottelussa ja päästänyt vain 1,17 maalia ottelua kohden.

Voitollaan Canadiens paranteli seuraennätystään. Se saalisti tämän kauden kymmenessä ensimmäisessä ottelussaan 19 pistettä, yhden enemmän kuin viime syksynä ja kaudella 1943-44.

Penguins-hyökkäyksen leveys

Pittsburgh Penguins haki vieraspisteet selvällä 5−1-voitolla Anaheimista, ja saa kiittää leveää onnistujiensa kaartiaan. Kris Letang oli ainoa Pingviini, joka saalisti enemmän kuin kaksi tehopistettä ja Scott Wilson ainoa ilman pisteitä jäänyt Penguins-hyökkääjä.

Alex Galchenyukin ja Matt Cullenin syysvireet

Jenkkihyökkääjä Galchenyuk on ollut Canadiensin ennätyksellisen vahvan alkukauden tähtiä. Mies on avannut kautensa piste per peli -tahtia, ja on jäänyt pisteittä vain kahdesti joukkueensa kymmenessä ensimmäisessä ottelussa.

Penguins-veteraani Cullenin syksy on ollut myös tehokas. Hän on päässyt pisteille seitsemässä ottelussa kymmenestä.

Flopit

Kevin Bieksa, Anaheim Ducks

Ducksin kokeneella kanadalaispuolustajalla oli heikompi iltapuhde Penguins-tappio-ottelussa. Penguins teki neljä maaliaan tasakentällisin, ja Bieksa oli pakkiparinsa Shea Theodoren oli jäällä vastaanottamassa näistä kolmea.

Penguinsin avausmaalia avitti Bieksan kiekonmenetys puolustussiniviivalla, hän ei saanut Bryan Rustia kuriin miehen runnoessa Penguinsin kolmannen ja kuin kruunuksi hortoili kulmassa Patric Hörnqvistin viimeistellessä ottelun viimeisen täysosuman.

Flyersin otteluiden alut

Lopulta voitoksi kääntynyt kotiottelu Detroit Red Wingsiä vastaan noudatti Philadelphia Flyersille tuttua kaavaa: joukkue jää alussa takaa-ajajaksi. Ottelu oli jo kahdeksas viimeisestä 11, joissa Flyers päästää ottelun avausmaalin. Flyers on kuitenkin pystynyt kääntämään noista kolme lopulta voitokseen.

Red Wings johti Flyersia vastaan avauserän jälkeen 2-0, mutta hävisi yön kamppailun lopulta jatkoajalla.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Ottelut ja tulokset

TBL
31
BOS
BUF
26
OTT