NHL-kierroksen topit ja flopit: Kotijoukkueiden juhlat New Yorkissa

Islanders katkaisi tappioputkensa.
Yön minikierros tarjosi newyorkilaiselle jääkiekkofanille aihetta juhlaan. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset ja joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

NY Islandersin toisen erän tehokkuus

New York Islanders katkaisi tappioputkensa nujertamalla Ottawa Senatorsin kotijäällään pitkälti vahvan toisen erän ansiosta. Se voitti erän 3-0 eikä päästänyt kanadalaisvieraitaan enää päätöserässä yllättämään.

Henrik Lundqvist, NY Rangers

New York Rangersin ruotsalaisvahti sai tehdä täyden päivätyön palkkansa eteen. Boston Bruins ampui Lundqvistia kohti peräti 41 kertaa, mutta onnistui vain kahdesti maalinteossa.

Erik Karlsson, Ottawa Senators

Senatorsin ruotsalaiskapteeni on kirjaimellisesti joukkueelleen kaikki kaikessa. Mies pelasi tappio-ottelussa Islandersia vastaan hulppeat 29 minuuttia ja alusti joukkueensa ainoan täysosuman. Maailman paras hyökkäävä puolustaja on pelannut kauden piste per peli -tahtia, on NHL:n puolustajien suvereeni pistekunkku ja koko liigankin pistepörssissä neljännellä sijalla.

Flopit

Boston Bruinsin tappioputki

Bruins koki jo neljännen peräkkäisen tappionsa, kun Rangers nujersi sen selvästi 5−2-lukemin. Tappioputki on tullut kevättä ajatellen pahaan saumaan: joukkue on vielä kiinni divisioonansa kolmannessa sijassa ja paikassa pudotuspeleihin, mutta Detroit Red Wings hengittää niskaan kolmen pisteen päässä.

Tuukka Rask, Boston Bruins

Bruinsin suomalaisvahti kesti maalillaan vain yhden erän, kun NY Rangers kaatoi bostonilaiset. Rask päästi selkänsä taakse kaksi ylivoimamaalia ja teki toiseen erään tilaa Jonas Gustavssonille. Ottelun lopputulokseen vaihdolla ei tosin ollut vaikutusta, sillä myös Gustavsson joutui antautumaan kahdesti.