NHL-kierroksen topit ja flopit: Kopitar naulasi kypärätempun Raannan selän taakse

Kypärätemppu oli Kopitarin uran toinen.
Yön NHL-kierroksella pelattiin seitsemän ottelua. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset ja joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Semjon Varlamov, Colorado Avalanche

Colorado Avalanchen venäläismaalivahti Semjon Varlamov oli jälleen erinomaisessa vireessä, kun Avalanche haki voittomaalikilpailun jälkeen 3–2-vierasvoiton Detroit Red Wingsin kotihallista. Myös edellisenä iltana ahkeroineen Varlamovin otteissa väsymys ei näkynyt, sillä torjuntoja kertyi peräti 43 kappaletta.

Anze Kopitar, Los Angeles Kings

Los Angeles Kingsin slovenialaishyökkääjä Anze Kopitar viimeisteli hattutempun vierasottelussa New York Rangersia vastaan Antti Raannan vartioimaan maaliin. Kopitar teki ottelun avausmaalin, piti Kingsin mukana pelissä laukomalla lukemiksi toisessa erässä 3–3 ja tasoittamalla ottelun vain puoli minuuttia ennen varsinaisen peliajan päätöstä. Kings voitti ottelun jatkoajalla Tanner Pearsonin osumalla.

Ruotsalaispuolustajat

Ruotsalaisen puolustajatuotannon lippulaivat Oliver Ekman-Larsson ja Victor Hedman olivat isossa roolissa joukkueidensa voitoissa. Ekman-Larsson laukoi maalin ja syötti kaksi osumaa Arizona Coyotesin voittaessa kotonaan Calgary Flamesin 4–1. Tampa Bay Lightningin Hedman puolestaan alusti Steven Stamkosin laukoman 3–3-tasoitusmaalin 27 sekuntia ennen kolmannen erän päätöstä Nashville Predatorsia vastaan ja merkkautti syöttöpisteen myös Tyler Johnsonin voittomaaliin jatkoajalla.

Flopit

Kevin Klein, New York Rangers

New York Rangersin puolustaja saattaa tarvita yöllä lämmittävää vilttiä saadakseen unta. Kleinin plusmiinus-saldo jäi Rangersin tappiossa peräti kolme pykälää pakkaselle.

Coyotesin ja Flamesin kurittomuus

Arizona Coyotesin ja Calgary Flamesin välisessä ottelussa pelattiin harvakseltaan tasakentällisin. 1–4-lukemin hävinnyt vierasjoukkue Flames kärsi peräti kymmenen kahden minuutin rangaistusta ja Coyotesin pelaajat viihtyivät rangaistusaitiossa yhdeksän kaksiminuuttisen verran.