NHL-kierroksen topit ja flopit: Kings lomille, Koivu ratkaisijana Starsia vastaan

NHL / Uutinen
San Jose Sharks eteni konferenssivälieriin otteluvoitoin 4−1.
Kuva © Getty Images
Kalifornian taistelu ratkesi Sharksin voittoon, suomalaiset ratkaisijoina Wildille ja Flyers venytti ottelusarjan ratkaisua edelleen. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset ja joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Sharks jatkaa toiselle kierrokselle

San Jose Sharksin taival kevään pudotuspeleissä varmistui viime yönä, kun joukkue kaatoi Los Angeles Kingsin vieraissa maalein 6−3. Joonas Donskoi aloitti maali-iloittelun ensimmäisessä erässä ja ratkaisi ottelun toisella osumallaan kolmannen erän alussa. Muista haipaitojen pelaajista Logan Couture keräsi tehot 0+3 ja entinen Kings-vahti Martin Jones torjui 19 kertaa.

Suomalaiset vauhdissa

Minnesota Wildin ja Dallas Starsin kohtaamisessa Mikko Koivu ja Mikael Granlund toimivat Wildin ratkaisijoina joukkueen voitettua jatkoerässä maalein 5−4. Wildin kapteeni Koivu iski kaksi maalia mukaan lukien ottelun ratkaisuosuman ja Granlund nakutti tehot 1+1. Koivu valittiin ottelun ykkös- ja Granlund kolmostähdeksi.

Myös muissa otteluissa suomalaiset olivat isossa roolissa: jo edellä mainittu Sharksin Donskoi tehoili kahden maalin verran ja hänet valittiin ottelun ykköstähdeksi. New York Islandersin ja Florida Panthersin välisessä ottelussa Aleksander Barkov iski pudotuspeliuransa toisen osuman ja tasoitti pelin 1−1:een.

Barkovilla oli myös paikka ratkaista ottelu ensimmäisessä jatkoerässä rangaistuslaukauksesta, mutta hän epäonnistui yrityksessään. Lopulta Islandersin Alan Quine pisti kiekon häkkiin ottelun toisessa jatkoerässä ja joukkue voitti maalein 2−1.

Michal NeuvirthPhiladelphia Flyers

Philadelphia Flyersin maalivahti Michal Neuvirth pelasi loisto-ottelun Washington Capitalsia vastaan. Mies torjui hurjat 44 kertaa ja saavutti nollapelin, kun Flyers kukisti Capitalsin lukemin 2−0.

Flopit

Capitalsin maalinteko

Capitalsin kotiottelu Flyersia vastaan piti olla selvää kauraa, kun joukkue vyörytti peliä jatkuvasti vierailijoiden alueelle. Tästä kertovat myös maalivahtien torjunnat; Flyersin Neuvirth torjui 44 kertaa, kun vastaavasti Capitalsin Braden Holtby vaivaiset yhdeksän kertaa. Capitals-hyökkäys Aleksandr Ovetškinin ja Nicklas Bäckströmin johdolla eivät saaneet kiekkoa maaliin yrityksistä huolimatta.

Kingsin pudotuspelikevät päättyi lyhyeen

Vaikka Sharks voittikin joukkueiden välisistä viidestä runkosarjakohtaamisesta kolme, oli ottelusarjan päättyminen voitoin 4−1 mahalasku Kingsin osalta. Kings päästi viidessä ottelussa yhteensä 16 maalia eikä onnistunut saamaan otetta sarjasta juuri missään vaiheessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle