Penguins jyräsi selvään voittoon.

Getty Images

NHL-kierroksen topit ja flopit: Epävarma Lightning jäi Penguinsin jalkoihin

Pittsburgh Penguins tylytti passiivista Tampa Bay Lightningia tämän kotihallissa ja venytti ratkaisua seitsemänteen otteluun. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset ja joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Sidney Crosby, Pittsburgh Penguins

Penguins-kapteeni oli isossa roolissa, kun Penguins venytti idän konferenssifinaalin ratkaisua seitsemänteen otteluun. Crosby järjesteli avauserässä Phil Kesselin ylivoimamaalin ja taituroi itse toisessa erässä voittomaaliksi jääneen 3−0-osuman.

Brian Boyle, Tampa Bay Lightning

Lightningin haalariosaston konkari oli joukkueensa tehomies. Hän viimeisteli molemmat Lightning-maalit ottelun kolmannessa erässä.

Matt Murray, Pittsburgh Penguins

22-vuotias tulokasvahti palasi jälleen tolppien väliin haparoineen Marc-Andre Fleuryn tilalle ja johti joukkueensa elintärkeään vierasvoittoon. Murray torjui ottelussa 28 kertaa ja joutui antautumaan kahdesti.

Flopit

Victor Hedman, Tampa Bay Lightning

Lightningin ykköspakki tahtoo varmasti unohtaa yön ottelun nopeasti. Tappion lisäksi ruotsalaisjätti jäi pisteittä ja keräsi murheellisen -4-lukeman tehotilastoon.

Passiivinen Lightning

Tampa Bay Lightning ei onnistunut katkaisemaan ottelusarjaa kotijäällään ja joutuu matkustamaan Pittsburghiin ratkaisevaan seitsemänteen otteluun. Floridalaiset olivat heikkoja ottelun kahdessa ensimmäisessä erässä ja saivat aikaan vain 11 laukausta Penguinsin 26 vastaan kahden ensimmäisen erän aikana.

− Emme olleet aggressiivisia, olimme epävarmoja, Lightningin maalit viimeistellyt Boyle kommentoi tuoreeltaan.

Lue myös

Tilastoanalyysissa Norris-finalistit - "Karlssonin paikka tämän kauden osalta on Burnsin takana"

NHL | 21.6.2017 10:00
Brent Burns, Erik Karlsson ja Victor Hedman takoivat kuluneella kaudella tuhoisaa jälkeä. Jatkoaika tarkastelee tilastoanalyysin avulla, kuinka hyvin puolustajat runkosarjan aikana suorittivat. lue lisää

Sidney Crosby ja Jevgeni Malkin voittivat Stanley Cupin Penguinsille

NHL | 12.6.2017 12:26
Pittsburgh Penguins kukisti Nashville Predatorsin lopulta kuudennessa osaottelussa ja uusi mestaruutensa todella väkevän esityksen jälkeen. Joukkueen henkinen voima henkilöityi tuttuun keskushyökkääjäkaksikkoon. lue lisää

Sidney Crosby valittiin pudotuspelien parhaaksi

NHL | 12.6.2017 6:17
Pittsburgh Penguinsin kapteeni Sidney Crosby valittiin toistamiseen peräkkäin pudotuspelien parhaaksi. lue lisää

Penguins-Predators: Pekka Rinnekään ei pysty estämään Penguinsin mestaruuden uusimista

NHL | 29.5.2017 11:55
Pittsburgh Penguins ja Nashville Predators iskevät yhteen NHL-kauden päättävässä kliimaksissa, Stanley Cup -finaalissa. Lännen sensaatiojoukkue Predatorsin maalin suulla torjuvalla Pekka Rinteellä on sarjassa vain yksi tehtävä − tylsyttää Penguinsin hyökkäysmateriaali, jotta omalla joukkueella säilyy usko voittamiseen. lue lisää

Penguins-Senators: Suursuosikki pitää pintansa

NHL | 13.5.2017 12:41
NHL:n itäisen konferenssin finaalisarjassa kohtaavat hallitseva Stanley Cup -mestari Pittsburgh Penguins ja jymy-yllättäjä Ottawa Senators. Ottelusarjan suosikista ei pitäisi olla epäselvyyttä. Jatkoajan NHL-toimittajat Simo Järvinen ja Nico Oksanen perkaavat ottelusarjan läpi. lue lisää

Kommentit

Brian Boyle

Toronto #11 L h
s. 1984 Hingham, MA, USA
201CM / 114KG
SOPIMUS: 2017
VARAUS: 2003 Los Angeles Kings 1. kierros #26