Crosby pääsi jälleen tuulettamaan maalia, myös Matt Cullen onnistui maalinteossa.

Getty Images

NHL-kierroksen topit ja flopit: Crosby päätti kuivan kautensa, Penguins tasasi puntit

Sidney Crosby katkaisi maalittoman putkensa, kun Pittsburgh Penguins tasoitti idän konferenssifinaalisarjan. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset ja joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Penguinsin väkevä alku

Pittsburgh Penguins hallitsi tapahtumia kaukalossa ottelun avausminuuttien aikana ja meni 2−0-johtoon jo ennen avauserän puoliväliä.

Crosbyn kuiva kausi päätökseen

Pittsburgh Penguins -kapteeni Sidney Crosby ehti pelata kahdeksan edellistä pudotuspeliotteluaan maaleitta ennen kuin helähti. Jatkoaikaosuma oli samalla Crosbyn pudotuspeliuran ensimmäinen.

Strålmanin tehokas paluu

Tampa Bay Lightningin ruotsalaispuolustaja Anton Strålman palasi takaisin pelaavaan kokoonpanoon ja onnistui heti maalinteossa.

Jonathan Drouin, Tampa Bay Lightning

Talven kohupelaaja on löytänyt hienon kevätvireen. Kun runkosarjassa syntyi kymmenen tehopistettä, näyttää pudotuspelien pistesaldo jo yhtätoista. Talvella farmiliigasta vauhtia hakenut Drouin tuuletti pudotuspelikevään kolmatta täysosumaansa, kun rannelaukaus painui Penguins-verkkoon ottelun avauserän lopussa.

Flopit

Alex Killorn, Tampa Bay Lightning

Erään Lightning-hyökkäyksen syömähampaan ruuti oli märkää pennsylvanialaisessa illassa. Killorn sai parikin avopaikkaa, mutta maalikehikkoja lähemmäksi maalintekoa mies ei päässyt.

Lue myös

Lightning ja Canadiens vaihtoivat nuoria pelaajiaan - Drouin siirtyy Montrealiin

NHL | 15.6.2017 22:28
Jonathan Drouin ja Mihail Sergatšjov vaihtavat osoitetta Tampa Bay Lightningin ja Montreal Canadiensin vaihtokaupassa. lue lisää

Sidney Crosby ja Jevgeni Malkin voittivat Stanley Cupin Penguinsille

NHL | 12.6.2017 12:26
Pittsburgh Penguins kukisti Nashville Predatorsin lopulta kuudennessa osaottelussa ja uusi mestaruutensa todella väkevän esityksen jälkeen. Joukkueen henkinen voima henkilöityi tuttuun keskushyökkääjäkaksikkoon. lue lisää

Sidney Crosby valittiin pudotuspelien parhaaksi

NHL | 12.6.2017 6:17
Pittsburgh Penguinsin kapteeni Sidney Crosby valittiin toistamiseen peräkkäin pudotuspelien parhaaksi. lue lisää

Penguins-Predators: Pekka Rinnekään ei pysty estämään Penguinsin mestaruuden uusimista

NHL | 29.5.2017 11:55
Pittsburgh Penguins ja Nashville Predators iskevät yhteen NHL-kauden päättävässä kliimaksissa, Stanley Cup -finaalissa. Lännen sensaatiojoukkue Predatorsin maalin suulla torjuvalla Pekka Rinteellä on sarjassa vain yksi tehtävä − tylsyttää Penguinsin hyökkäysmateriaali, jotta omalla joukkueella säilyy usko voittamiseen. lue lisää

Penguins-Senators: Suursuosikki pitää pintansa

NHL | 13.5.2017 12:41
NHL:n itäisen konferenssin finaalisarjassa kohtaavat hallitseva Stanley Cup -mestari Pittsburgh Penguins ja jymy-yllättäjä Ottawa Senators. Ottelusarjan suosikista ei pitäisi olla epäselvyyttä. Jatkoajan NHL-toimittajat Simo Järvinen ja Nico Oksanen perkaavat ottelusarjan läpi. lue lisää

Kommentit

Jonathan Drouin

Montreal #27 L lh
s. 1995 Ste-Agathe, QC, CAN
180CM / 80KG
SOPIMUS: 2023
VARAUS: 2013 Tampa Bay Lightning 1. kierros #3