NHL-kierroksen topit ja flopit: Canadiens edelleen pysäyttämätön

Montreal Canadiensin tulikuuma vire jatkuu.
Montreal Canadiens jatkoi voittoisaa menoaan 2-1-kotivoitolla Toronto Maple Leafsista. Myös Mikael Granlund äityi tehovireeseen Dallas Starsin kustannuksella. Maalivahdit nousivat pääosaan, sillä kierros sisälsi peräti neljä nollapeliä. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Nollapelikierros

Maalivahdit nousivat pääosaan yön kierroksella. Heti avausottelussa Anders Nilsson piti nollat 3−0-kotivoitossa Florida Panthersista. Myös Tuukka Rask, Devan Dubnyk ja Jake Allen onnistuivat pitämään maalinsa puhtaana lauantain peleissä.

Mikael Granlund, Minnesota Wild

Wildin suomalaishyökkääjä oli pelipäällä 4−0-kotivoitossa Dallas Starsista. Granlund iski ottelun avausmaalin viiden minuutin pelin jälkeen Mikko Koivun syötöstä. Toisessa erässä Granlund alusti Nino Niederreiterin tekemän 2−0-osuman.

Sidney Crosby & Jevgeni Malkin, Pittsburgh Penguins

Penguinsin tähtikaksikko yltyi hurjaan tehovireeseen, kun paikallisvastustaja Philadelphia Flyers kaatui 5-4. Flyers karkasi ottelussa 2−0-johtoon, mutta Crosby toi kahdella maalillaan Penguinsin tasoihin. Malkin vei Penguinsin 4−2-johtoon ja viimeisteli kolmannessa erässä 5−4-voittomaalin Olli Määtän syötöstä.

Montreal Canadiens

Canadiens otti jo kauden kahdeksannen voittonsa, kun Toronto Maple Leafs kaatui kotikaukalossa 2-1. Isäntien maaleista vastasivat Alex Galchenyuk ja Shea Weber. Maple Leafsin ainokaisen teki Nazem Kadri

Flopit

Los Angeles Kings

Kingsin vaikea syyskausi sai jatkoa, kun St. Louis Blues otti Kuninkaista 1−0-kotivoiton. Ottelun ainoan maalin iski Jaden Schwartz. Jori Lehterä kirjautti osumaan syöttöpisteen.

Nashville Predators

Predators kärsi jo kauden kuudennen tappionsa, kun se hävisi vieraissa San Jose Sharksille 4-1. Joonas Donskoi iski isäntien avausmaalin ensimmäisen erän loppupuolella. Sharks karkasi jo 3−0-johtoon ennen kuin Roman Josi onnistui rikkomaan vieraiden kuparisen. Joe Thornton viimeisteli 4−1-loppulukemat kolmannessa erässä.