NHL-kierroksen topit ja flopit: Barkovilla näyttävä paluu, Armialla kolmen tehopisteen ilta

Barkov oli heti paluuottelussaan huippuvireessä.
Kuva © Joel Auerbach
Suomalaiset olivat kova sana yön NHL-kierroksella. Jatkoaika kokosi yhteen onnistumiset, alisuorittamiset ja joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Nick Foligno, Columbus Blue Jackets

Columbus Blue Jackets -kapteeni oli joukkueensa suurin tähti 6-1-murskavoitossa New Jersey Devilsiä vastaan. 28-vuotias hyökkääjä iski tehot 3+1 ja nosti kauden tehopistemääränsä 32:een (9+23). Hattutemppu oli Folignolle hänen uransa toinen.

Blue Jacketsin maalia vartioinut Joonas Korpisalo torjui ottelussa 25 laukausta.

Aleksander Barkov, Florida Panthers

Kuuden ottelun ajan loukkaantumisen takia sivussa ollut Barkov teki heti paluuottelussaan kaksi maalia Arizona Coyotesin verkkoon. Molemmat maalit 20-vuotias tamperelainen teki maalinedustalta.

Mark Scheifele & Joel Armia, Winnipeg Jets

Winnipeg Jetsin nuori kaksikko oli vireessä 6-3-vierasvoitossa Dallas Starsista. Scheifele iski tehot 1+3 ja Armia 2+1. Armian toinen maali oli erittäin näyttävä - porilaishyökkääjä pelasi liikkeillään Stars-puolustaja Johnny Odyuan aivan pihalle.

Pekka Rinne, Nashville Predators

Nashville Predators kaatoi Chicago Blackhawksin vieraissa lukemin 3-1. Pekka Rinne torjui maalillaan hurjat 38 laukausta, joista 28 laukausta ammuttiin kahden ensimmäisen erän aikana.

Predatorsin suomalaishyökkääjä Miikka Salomäki vastasi joukkueensa kolmannesta osumasta.

Flopit

New Jersey Devilsin maalivahtiduo

New Jersey Devilsin maalivahtiduo Cory Schneiderin sekä Kevin Kinkaidin jälkipolville ei jäänyt paljon kerrottavaa ottelusta Columbus Blue Jacketsia vastaan. Schneider päästi ensimmäisessä erässä kolme maalia 11 laukauksesta, ja se riitti hänen osaltaan. Kinkaidillla ei mennyt paljon paremmin - mies torjui maalilla vain 10/13 kertaa.

Antti Niemi, Dallas Stars

Jos New Jersey Devilsin maalivahtien iltapuhde ei mennyt ihan putkeen, ei mennyt kyllä Antti Niemenkään. 32-vuotias vantaalainen ammuttiin vaihtoon ensimmäisen erän jälkeen, kun hän oli päästänyt sisään kolme maalia 8 laukauksesta.

Arizona Coyotes

Arizona Coyotes kärsi jo neljännen tappionsa putkeen, joista kolme viimeisintä on tullut vain maalin erolla. Pudotuspelipaikka on jäämässä mitä todennäköisimmin haaveeksi.

Edmonton Oilers

Edmonton Oilersin kurssi ei muuttunut vieläkään, vaan joukkue kärsi jo kuudennen tappionsa peräkkäin Los Angeles Kingsiä vastaan. Oilers johti ottelua aina kolmanteen erään asti, mutta Jeff Carterin ja Dwight Kingin osumilla pisteet jäivät Los Angelesiin lukemin 2-1.