NHL-kierroksen topit ja flopit: Aho ja Teräväinen hurjana, Nutivaaralle NHL-uran avausmaali

NHL / Uutinen
Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen näyttivät yhteispelin mallia.
Kuva © Getty Images
Sebastian Ahon ja Teuvo Teräväisen tehoilta siivitti Carolina Hurricanesin 5-1-kotivoittoon Washington Capitalsista. Markus Nutivaara puolestaan teki NHL-uransa ensimmäisen maalin, kun Columbus Blue Jackets kaatoi St. Louis Bluesin 8-4. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit:

Sebastian Aho & Teuvo Teräväinen, Carolina Hurricanes

Hurricanesin suomalaiskaksikko oli pelipäällä, kun Washington Capitals kaatui kotikaukalossa lukemin 5-1. Ahon tehot ottelussa olivat 2+1 ja Teräväisen puolestaan 1+3. Aholle maalit olivat NHL-uran ensimmäiset. Suomalaisten lisäksi maalin makuun pääsivät Jordan Staal ja Victor Rask. Capitalsin ainokaisen teki Jevgeni Kuznetsov.

Markus Nutivaara, Columbus Blue Jackets

Blue Jacketsin suomalaistulokas iski uransa ensimmäisen NHL-maalin, kun St. Louis Blues kaatui maali-iloittelun päätteeksi 8-4. Isäntien tehopelaaja oli kaksi maalia värkännyt Sam Gagner. Myös Alexander Wennberg, Zach Werenski, William Karlsson ja Brandon Dubinsky osuivat kukin kertaalleen. Jori Lehterälle kirjattiin syöttöpiste ottelussa kaksi maalia tehneen Robby Fabbrin tekemään 7-1-maaliin. Bluesin muita maalintekijöitä olivat Vladimir Tarasenko ja Kevin Shattenkirk.

Pekka Rinne, Nashville Predators

Rinne torjui kaikki 27 laukausta, kun Predators kukisti kotonaan Anaheim Ducksin 5-0. Isäntien hahmo oli kaksi maalia iskenyt James Neal. Myös Ryan Ellis, Filip Forsberg ja Colton Sissons osuivat kerran. Nollapeli oli Rinteelle kauden ensimmäinen.

Montreal Canadiens

Canadiens jatkoi hurjaa syysvirettään, kun se otti 5-0-kotivoiton Detroit Red Wingsistä. Isäntien maaleista vastasivat Phillip Danault, Paul Byron, Shea Weber, Andrew Shaw ja Max Pacioretty. Carey Price saalisti kauden kymmenennen voittonsa.  Canadiens on voittanut alkukauden otteluistaan peräti 13 ja hävinnyt vain yhden. Samalla Canadiens teki myös uuden seuraennätyksen peräkkäisissä kotivoitoissa.

Flopit:

Calgary Flames

Flames kärsi jo neljännen peräkkäisen tappionsa, kun New York Rangers oli kotikaukalossaan parempi lukemin 4-1. Isäntien maalit merkittiin Michael Grabnerille, Jimmy Veseylle, Pavel Buchnevitsille ja Derek Stepanille. Flamesin ainoan maalin teki Michael Ferland. Tappio oli Flamesille jo kauden kymmenes.

Toronto Maple Leafs

Maple Leafsin vaisu syyskausi sai jatkoa, kun se hävisi vieraissa Pittsburgh Penguinsille 4-1. Penguinsin maaleista vastasivat Jevgeni Malkin, Chris Kunitz, Bryan Rust ja kauden kymmenennen maalinsa tehnyt Sidney Crosby. Maple Leafsin ainokaisen teki Zach Hyman.

» Lähetä palautetta toimitukselle