NHL-kierroksen topi ja flopit: O'Reilly minikierroksen pisterohmu

Buffalo Sabresin Ryan O'Reillyn tehoilta nosti miehen yön NHL-kierroksen nimeksi. Tällä kertaa Vancouverissa tuuletettiin suomalaista NHL-maalia. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Ryan O'Reilly, Buffalo Sabres

Buffalo Sabresin ykkössentteri avasi kauden pistesaldonsa komeasti, kun Sabres nitisti Edmonton Oilersin vieraskaukalossa. Sabres voitti 6-2 ja O'Reilly oli mukana neljässä Sabres-maalissa. Neljän pisteen (2+2) ilta nosti kanadalaisen ansaitusti kierroksen topiksi.

Rasmus Ristolainen, Buffalo Sabres

Juuri kauden alla uuden jatkosopimuksen tehnyt Ristolainen säesti O'Reillya tehokkaasti kolmella syöttöpisteellä. Turkulainen oli myös jo totutusti joukkueensa peliaikakunkku: hän pelasi karvan verran vajaat 27 minuuttia.

Suomalaiset vauhdissa Vancouverissa

Vancouver Canucksin ja Carolina Hurricanesin välisessä ottelussa nähtiin mukavasti suomalaisväriä myös tulostaululla, kun sekä Hurricanesin Teuvo Teräväinen että Canucksin Markus Granlund onnistuivat avaamaan kauden maalisaldonsa. Lisäksi Hurricanes-tulokas Sebastian Aho sai syöttöpisteen Teräväisen ylivoimaosumaan.

Flopit

Cam Talbot, Edmonton Oilers

Oilersin ykkösvahdille osui heikko iltapuhde Sabres-otteluun. Kuusi päästettyä maalia 23 laukauksesta ja vähemmän mairitteleva torjuntaprosentti 73,9 kahden ja puolen erän urakoinnista motivoivat ainakin parantamaan seuraavaan otteluun.

Anaheim Ducksin kaudenaloitus

Eräs läntisen konferenssin suuriksi veikatuista jatkaa edelleen voitoitta kolmen kierroksen jälkeen. Yön kierroksella joukkue saalisti sentään kauden avauspisteensä, kun se taipui vasta jatkoajalla New York Islandersille.