NHL-kierroksella yhden maalin voittoja

NHL jatkui kolmella ottelulla. Tasaisissa tunnelmissa pelatut kamppailut päättyivät kaikki yhden maalin erolla. Parhaassa maalivireessä olivat slovakialaispelaajat Marian Hossa ja Marek Svatos.

Detroitissa kotijoukkue oli vahva tasakentällisin, mutta St. Louisin ylivoima toimi erinomaisesti. Molemmat onnistuivat tekemään kolme maalia varsinaisella peliajalla, St. Louis teki kaikki ylivoimalla ja Detroit tasakentällisin.

Rangaistuslaukauksiin asti edenneen ottelun ratkaisijaksi nousi Detroitin Marian Hossa. Kaksi maalia varsinaisella peliajalla tehnyt slovakkihyökkääjä onnistui Detroitin viimeisenä laukojana. St. Louisin David Perron ei onnistunut yllättämään Chris Osgoodia, joten Detroit sai extrapisteen. Detroitin edellinen kahden pisteen ottelu oli kuuden pelin takaa.

- Ei ole väliä, tuliko voitto komeasti vai rumasti. Saimme tappioputkemme poikki ja nyt voimme jälleen yrittää rakentaa jotain, Hossa pohdiskeli.

Toista NHL-otteluaan pelannut Ville Leino pääsi jälleen tehoille. Tällä kertaa Leinolle merkittiin syöttöpiste Hossan toisessa erässä viimeistelemään maaliin.

Myös muut kaksi kierroksen ottelua ratkesivat yhden maalin marginaalilla. Colorado kaatoi Calgaryn 4-3 ja Anaheim Buffalon 3-2.

Coloradossakin pääosassa oli slovakialainen hyökkääjä. Marek Svatos oli kolmen tehopisteen vauhdissa voitto-ottelussa. Svatos teki kaksi maalia ja syötti yhden. Ratkaisuosuman Svatos viimeisteli vajaat viisi minuuttia ennen toisen erän päättymistä. Kolmas erä pelattiin ilman maaleja.

- Onnistuminen on mukavaa. Olen kamppaillut maalittomuuden kanssa viime aikoina. Tilaisuuksia minulla on ollut. Sain pari pomppua sisään ja toivottavasti niin käy seuraavissa 30 pelissäkin, Svatos kertasi.

Anaheim ja Buffalo lähtivät kolmanteen erään tasalukemista 1-1. Päätöserän avauspuolikkaalla Anaheim värkkäsi kaksi ylivoimamaalia, eikä Buffalo onnistunut kirimään kuin maalin päähän. Teemu Selänne sai syöttöpisteen molempiin Anaheimin kolmannen erän maaleihin.

- Meidän pitää löytää keinot voittaa kolmannet erät. Päästimme käsistämme paljon laukausmahdollisuuksia, siihen pitää saada muutos, jyrisi Sabres-sentteri Paul Gaustad.