NHL-kauden Vezina-finalistit nimetty

NHL / Uutinen
Braden Holtby sivusi ennätystä runkosarjassa.
Kuva © Getty Images
NHL-kauden paras maalivahti on joko Ben Bishop, Braden Holtby tai Jonathan Quick.

NHL aloitti kauden palkintoäänestysten kärkikolmikkojen julkistamisen keskiviikkona. Ensimmäisenä kerrottiin kauden parhaalle maalivahdille myönnettävän Vezina Trophyn kolme parasta. 

Ben Bishopista tuli Lightning-historian voitokkain maalivahti kauden aikana, kun hän ohitti aikaisemman ennätysmiehen Nikolai Habibulinin. Bishopin päästettyjen maalien keskiarvo oli 2,06 ja torjuntaprosentti 92,6. Hän on finalistina toista kertaa, edellinen oli vuonna 2014.

Braden Holtby johdatti Washington Capitalsin runkosarjavoittoon 47 voitolla. Saavutus sivusi Martin Brodeurin nimissä olevaa NHL-ennätystä kaudelta 2006-07. Holtby päästi keskimäärin 2,20 kiekkoa taakseen torjuntaprosentin ollessa 92,2. Holtby on kolmen parhaan maalivahdin joukossa ensimmäistä kertaa urallaan.

Jonathan Quick oli runkosarjan työllistetyin maalivahti pelattuaan 68 ottelussa. Hänestä tuli ensimmäinen Kings-maalivahti, joka nappasi 40 voittoa kaudessa. Hän nousi kauden aikana myös eniten nollapelejä pelannut yhdysvaltalaismaalivahti NHL:ssä. Quick oli finalisti vuonna 2012.

Parhaasta maalivahdista äänestävät 30 NHL-joukkueen toimitusjohtajaa. Äänestys on jo tehty, joten pudotuspelimenestyksellä ei ole merkitystä. Kauttaan kolmikosta jatkavat Bishop ja Holtby.

» Lähetä palautetta toimitukselle