NHL-kauden kolme parasta puolustajaa selvillä - kenelle Norris Trophy?

NHL / Uutinen
Voittaako Erik Karlsson tai P.K. Subban uran toisen Norris Trophynsa vai onko nyt Drew Doughtyn vuoro?
Kuva © Getty Images
Norris Trophy menee kesällä joko Drew Doughtylle, Erik Karlssonille tai P.K. Subbanille.

NHL-kauden parhaalle puolustajalle jaettavan Norris Trophyn finalistikolmikko on nyt selvillä. Pystistä taistelee kolme oikea käsi alhaalla pelaavaa pakkia, jotka ovat ennenkin olleet ehdokkaana. Viime kauden voittaja Duncan Keith ei tällä kertaa mahtunut kärkikolmikkoon.

Los Angeles Kingsin Drew Doughty on toista kertaa finaalikolmikossa. Viimeksi, kaudella 2009–10, kanadalaispuolustaja sijoittui kolmanneksi. Tällä kaudella pudotuspelien ulkopuolelle jääneen Kingsin Doughty nakutti 46 tehopistettä ja pääsi tehotilastossa kolme pykälää plussan puolelle. Vuosi sitten sekä olympiakullan että Stanley Cupin voittaneen Doughtyn yhteispeliaika oli koko liigan suurin tällä kaudella.

Ottawa Senatorsin Erik Karlsson metsästää toista voittoaan. Viimeksi tynkäkauden 2012 päätteeksi palkinnon saanut ruotsalainen Karlsson voitti puolustajien pistepörssin 66 tehopisteellään. Senators-kapteeni oli sensaatiomaisesti pudotuspeleihin nousseen joukkueensa tehokkain pelaaja runkosarjassa. Karlssonin tehotilastolukema oli +7.

Montreal Canadiensin P.K. Subbanilla on haussa niin ikään toinen Norris Trophy -voitto. Kauden 2012–13 paras puolustaja kokosi tällä kaudella 60 tehopistettä, mikä on kanadalaisen uran piste-ennätys. Hänen tehotilastonsa on finaalikolmikosta selvästi suurin, +21. Hän on myös ainoa, jonka kausi jatkuu pudotuspelien toisella kierroksella. Palkinto jaetaan kuitenkin vain runkosarjan perusteella.

» Lähetä palautetta toimitukselle