Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä
Helsingin Kampissa kilpailtiin NHL 18 -pelin turnauksessa viime marraskuussa.

Markus Leskinen

NHL järjestää konsolipelinsä maailmanmestaruuskisat − Kiinnostaa myös Suomen parhaimmistoa: "Pelaamisen arvostus kasvaa, kun näin isot tahot ovat mukana"

NHL 18 -konsolipelin kausi huipentuu kesäkuussa, kun Las Vegasin lopputurnauksessa kruunataan NHL:n ensimmäinen esports-mestari. Palkintorahaa on jaossa yhteensä 100 000 dollaria.

NHL kertoi perjantaina verkkosivuillaan järjestävänsä EA Sportsin NHL-pelisarjan yksi vastaan yksi -pelimuodon maailmanmestaruuskilpailut. Maailmanmestaruusturnaus alkaa online-karsinnoilla 24. maaliskuuta. Karsintoihin voivat osallistua Yhdysvaltain, Kanadan ja Euroopan unionin alueen asukkaat.

Tämän jälkeen alueelliset finaalit järjestetään Tukholmassa, Torontossa sekä Stamfordissa, Connecticutissa. Kussakin paikassa kilpailut tapahtuvat yhteistyökumppaneina toimivien televisioyhtiöiden tiloissa. Turnauksen otteluita lähetetään näiden kanavien nettipalveluissa sekä NHL:n Twitch-sivustolla.

Alueellisten finaalien kaksi parasta pelaajaa pääsevät kilpailemaan Las Vegasin lopputurnaukseen yhteensä sadan tuhannen euron palkintopotista ja osallistumisesta NHL:n palkintogaalaan. Lopputurnaus järjestetään Luxor-hotellin esports-areenalla. Turnauksen järjestäjänä ja alustan toimittajana toimii FACEIT, joka järjestää esports-tapahtumia maailman suosituimmista esports-peleistä.

Suomen parhaimpiin esports-NHL-pelaajiin kuuluva Erik Tammenpää kommentoi Jatkoajalle tulevia MM-kilpailuja.

− Tämä on todella iso juttu, ja totta kai osallistun itsekin. Rahapotti on nyt niissä lukemissa, että pelaajat jaksavat oikeasti harjoitella ja panostaa tähän kunnolla. Toivottavasti tätä seurataan paljon ja näitä turnauksia saadaan jatkossa lisää.

− Pelaamisen arvostus kasvaa, kun näin isot tahot ovat mukana, Tammenpää kertoi.

Lue myös

Hansulinho vei NHL 18 -turnauksen mestaruuden – ”Paremmalta ei voisi tuntua!”

Muut Sarjat | 19.11.2017 20:30
SJK eSportsin Hannes ”Hansulinho” Kettunen voitti Kampin kauppakeskuksessa pelatun NHL 18 -konsolipeliturnauksen. Finaalissa kaatui hallitseva Suomen mestari Juho ”eskoeinari” Sillantaus. Mestaruus täydentää viisinkertaisen Suomen mestarin ja maailmanmestaruuskisoissa pronssia saavuttaneen miehen palkintokaappia. lue lisää

Liian vanha Calgaryyn, Carolinassa ei annettu tilaisuutta - Jakub Nakladal ei silti kadu aikaansa NHL:ssä

MAAJOUKKUE | KHL | 10.11.2017 19:31
Jakub Nakladal lähti Turussa vietetyn 2014-2015 kauden jälkeen rohkeasti hakemaan paikkaan NHL:stä. Tie ei koskaan kunnolla auennut ja mies kiekkoileekin nyt toista vuottaan KHL:n suurseura Lokomotiv Jaroslavlissa. lue lisää

Filppula ja Lehterä kuvastavat Flyersin haikailua menneisyyteen

NHL | 2.10.2017 14:23
Philadelphia Flyersilla on ongelma, jonka voi henkilöidä Valtteri Filppulaan ja Jori Lehterään. lue lisää

Sebastian Repo loppukaudeksi Tapparaan

LIIGA | NHL | 29.9.2017 15:31
21-vuotias Sebastian Repo palaa loppukauden ajaksi Florida Panthersista Tapparaan. lue lisää

Patrik Laineella selkeät tavoitteet ensi kaudelle: "Toivottavasti jatkamme samaan malliin ensimmäisestä pelistä lähtien"

NHL | 18.9.2017 14:15
Viime kaudella jo NHL-kaukaloissa loistanut Patrik Laine toivoo, että hänen ja joukkueen peli jatkuisi siitä, mihin se kauden päätteeksi jäi. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat