NHL aloitti palkintofinalistien julkistamisen Lady Byngilla

NHL / Uutinen
Tuolloin Tampa Bay Lightningia edustanut Martin St. Louis väänsi Ryan O'Reillyn kanssa tammikuussa.
Kuva © Getty Images
NHL:n kauden herrasmiespelaajaksi on jäljellä kolme vaihtoehtoa. Martin St. Louisilla haussa on jo neljäs pysti, Patrick Marleau ja Ryan O'Reilly elättelevät toiveita uransa ensimmäisestä palkinnosta.

NHL julkistaa palkintoäänestysten finalisteja kahden viikon ajan joka arkipäivä. Ensimmäisenä vuorossa oli herrasmiespelaajalle annettavan Lady Byng Trophyn kärkikolmikko.

San Jose Sharksin Patrick Marleau on parhaimmillaan sijoittunut äänestyksessä kolmanneksi kaudella 2005-06. Tällä kaudella laitahyökkääjä iski 70 pistettä ja keräsi 18 jäähyminuuttia pelattuaan kaikki kauden 82 ottelua.

Colorado Avalanchen Ryan O'Reilly keräsi kauden aikana vain kaksi jäähyminuuttia, jotka tulivat rikkoutuneella mailalla pelaamisesta. Hän iski uransa piste-ennätyksen 64 ja voitti myös NHL:n kiekonriistotilaston. Aikaisemmin NHL-historiassa vähintään 80 ottelua yhtä pienellä jäähymäärällä oli pelannut vain Butch Goring kaudella 1977-78.

Martin St. Louis siirtyi siirtotakarajalla Tampa Bay Lightningista New York Rangersiin. Hän keräsi vähiten rangaistusminuutteja pistepörssin kahdenkymmenen parhaan joukosta, kaikkiaan kymmenen. St. Louis on voittanut palkinnon vuosina 2010, 2011 ja 2013. Kolmen parhaan joukossa hän on ollut tämä kausi huomioiden kahdeksan kertaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle