Neuvirth syvensi Sharksin ahdinkoa, Mikko Koivu avasi maalitilinsä

Neuvirth kesti Sharks-tulituksen.
Buffalo Sabres päätti länsirannikon vieraskiertueensa nujertamalla kotijoukkue San Jose Sharksin tiiviin puolustuspelin ja maalivahti Michal Neuvirthin hyvien otteiden avulla. Montrealissa Carey Price voitti eliittivahtien taiston, kun taas Wildin suomalaiset tykittivät Jevgeni Nabokovin vaihtoon.

Sharksin ja Sabresin ottelussa kohtasi kaksi joukkuetta, jotka hakivat kuumeisesti loppua tappioputkilleen. Sabres oli hävinnyt neljä edellistä otteluaan ja onnistunut vain kerran maalinteossa noissa kamppailuissa. Sharksilla puolestaan oli alla kolmen ottelun tappioputki, joissa oma maaliverkko oli heilunut 14 kertaa.

Aivan ottelun alkuun vierailija Sabres tuli vahvasti saikin luotua painetta kotijoukkueen päätyyn. Vaarallisiin maalipaikkoihin painostus ei kuitenkaan johtanut, vaan vähitellen Sharks otti ottelun haltuunsa.

Kaksi ensimmäistä erää edettiin kotijoukkueen hallitessa kenttätapahtumia, mutta Sabres puolusti kurinalaisesti ja muutamat maalipaikat maalivahti Michal Neuvirth selvitti varmasti. Erityisesti toinen erä oli selkeää Sharks-hallintaa; se voitti erän laukaukset 9-2, muttei pystynyt ohittamaan vieraiden maalilla kauden kolmannen ottelunsa pelannutta Neuvirthia.

Ottelun avausmaalia saatiin odotella aina kolmannen erän neljännelle minuutille saakka, jolloin Sabresin onnistui ohittamaan kaikkiaan 12 kertaa ottelussa torjunut Alex Stalock. Drew Stafford löysi maalin eteen vapaaksi unohdetun Cody Hodgsonin, joka siirsi kiekon hallitusti ohi Stalockin.

Reilu pari minuuttia myöhemmin Sharksin ahdinko syveni entisestään, kun Sabresin nelosketju tuplasi vierailijoiden johdon. Stalock torjui Cody McCormickin ampuman laukauksen eteensä, josta Nicolas Deslauriers lapioi kiekon maaliin. Toiseksi syöttäjäksi maaliin merkittiin Sam Reinhart, joka saalisti näin nuoren NHL-uransa ensimmäisen tehopisteen.

Sharks tuli vielä erän lopussa kovaa, mutta Brent Burnsin kavennusmaalia lähemmäksi se ei päässyt. Näin Sabres katkaisi tappioputkensa ja pidensi Sharksin lokakuista korpivaellusta.

Price ja Hamilton loistivat, Nabokov ei

Montrealissa kotijoukkue Canadiens sai revanssin viime kevään konferenssifinaalitappiolle, kun New York Rangers nöyrtyi lukemin 3-1. Carey Price venyi kiekon tielle 34 kertaa ja palkittiin ottelun ykköstähtenä.

Tampa Bay Lightning jatkoi vierasotteluitaan Minnesota Wildin vieraana. Winnipegissä otettu tyylipuhdas voitto Jetsistä oli enää kaunis muisto, kun Wild murskasi floridalaisryhmän rumin 7-2-lukemin. Ottelu ratkesi jo avauserässä, jossa vierailijoiden maalilla haparoinut Jevgeni Nabokov päästi neljä maalia. Avauserän tulituksessa Wild-kapteeni Mikko Koivu ja Erik Haula pääsivät avaamaan kauden maalitilinsä.

Torontossa vieraillut Boston Bruins ei antanut kotijoukkueelle mahdollisuuksia, vaan otti vakuuttavan 4-1-vierasvoiton. Kapteeni Zdeno Charan poissaolo ei juuri vieraiden takalinjoilla tuntunut, kun nuori kanadalaispuolustaja Dougie Hamilton nousi kolmella tehopisteellään ottelun hahmoksi.

SAN JOSE - BUFFALO 1-2

TORONTO - BOSTON 1-4

MONTREAL - NY RANGERS 3-1

OTTAWA - NEW JERSEY 2-3 ja.

NY ISLANDERS - DALLAS 7-5

PHILADELPHIA - DETROIT 4-2

ST. LOUIS - CHICAGO 3-2

NASHVILLE - PITTSBURGH 0-3