Nelossentteri nousi jännitysnäytelmän sankariksi

Blackhawks selviytyi voittajana kolmanteen jatkoerään venyneestä huippuottelusta. Andrew Shaw rientää onnittelemaan juuri ottelun ratkaissutta Marcus Krügeria.
Anaheim Ducks ja Chicago Blackhawks tahkosivat liki kahden ottelun mittaiseksi venyneen maratonin, jossa nähtiin kaikki trillerin ainekset hukatuista avopaikoista huipputason maalivahtityöskentelyyn ja hylättyyn jatkoaikaosumaan. Kauden pisimmän ottelun lopullinen ratkaisu syntyi duunaripelaajan lavasta.

Blackhawks aloitti ottelusarjan toisen kohtaamisen vahvasti. Pudotuspeleissä keskinkertaisesti toiminut Blackhawks-ylivoima sai tulosta aikaiseksi jo parin minuutin pelin jälkeen Andrew Shaw'n ohjatessa Duncan Keithin viivalaukauksen ohi Frederik Andersenin. Marian Hossa tuplasi vierasjoukkueen johdon niin ikään ylivoimalla kiekon pomppiessa onnekkaasti Blackhawksin hyväksi. Ducks-puolustaja Simon Després sohaisi pelivälineen vahingossa omaan maaliin yrittäessään purkaa maalivahdin alueella pyörinyttä kiekkoa.

Kotijoukkuekin sai kuitenkin osansa hyvästä tuurista 2−1-kavennuksessa kiekon pompittua kahden pelaajan kautta Blackhawksin verkkoon. Andrew Coglianolle merkitty maali jäi avauserän viimeiseksi.

Ducks painoi toisessa erässä pelin yhä selvemmin Blackhawks-päätyyn. Kotijoukkue voitti laukaustilaston lukemin 19-7, ja myös erän ainoa maali merkittiin Ducksille Corey Perryn tasoittaessa pelin 2-2:een erän lopun ohjausmaalillaan. Osuma oli Perrylle pudotuspelikevään kahdeksas.

Corey Perry oli vaikea pideltävä maalin edustalla. Tässä syntyy tasoitus 2-2:een ohjauksesta.

Blackhawks sai erinomaisen mahdollisuuden siirtyä johtoon joukkueen päästessä pelaamaan ylivoimaa viidellä kolmea vastaan reilun minuutin verran kolmannen erän alussa. Ainoaksi kunnon paikaksi jäi kuitenkin Patrick Kanen aloituspisteen kaarelta laukoma veto, jonka Andersen koppasi näyttävästi hanskakädellään. Peli oli tarkkaa puolin ja toisin, eikä erässä nähty maaleja, joten ottelun ratkaisu siirtyi jatkoerään.

Jatkoerät täynnä huipputorjuntoja

Ensimmäisessä jatkoerässä nähtiin useita hyviä maalintekotilanteita molemmissa päissä. Lähimmäksi ratkaisumaalia pääsivät Perry ja Sami Vatanen, jotka molemmat kilauttivat tolppia erän puolivälin tuntumassa. Toisessa päässä paikkoja siunaantui muun muassa Patrick Sharpille, joka pääsi pariinkin otteeseen kokeilemaan Teuvo Teräväisen tarjoiluista.

Maalivahtien huikea näytös jatkui toisessa jatkoerässä Andersenin ja Corey Crawfordin esittäessä vuorotellen toinen toistaan upeampia torjuntoja. Perry pääsi erässä kahdesti avopaikkaan, mutta kanadalaishyökkääjä ei onnistunut ohittamaan hienosti torjunutta Crawfordia. Vatasen epäonni jatkui puolustajan täräyttäessä kiekon jo toistamiseen ylärimaan varsinaisen peliajan päättymisen jälkeen. Erän erikoisin tilanne nähtiin Andrew Shaw'n osoittaessa lajienvälistä rakkautta puskemalla kiekon jalkapallotyyliin verkon perukoille. Tuomarien keskustelun ja videotarkistuksen jälkeen maali hylättiin tahallisena puskuna, ja ottelun ratkaisu siirtyi kolmanteen jatkoerään.

Maratonottelun ratkaisijaksi nousi lopulta haalariosaston pelaaja. Brent Seabrookin siniviivalta lähtenyt veto osui maalin edessä väijyneeseen Marcus Krügeriin, joka hiljensi kotiyleisön survomalla Blackhawksille 3−2-voiton peliajassa 116.12. Maali oli Blackhawksin nelosketjun keskellä urakoivalle Krügerille uran ensimmäinen jatkoaikamaali pudotuspeleissä. Krügerin lisäksi vieraiden suurin sankari oli peräti 62 kertaa torjunut Crawford. Kotijoukkueen Andersen ei päässyt paljonkaan helpommalla - tanskalainen torjui kiekon 56 kertaa.

Ottelusarja jatkuu torstaina Chicagossa.