NCAA:n lopputurnaus käynnistyy − kymmenen suomalaista mukana taistelussa yliopistoliigan voitosta

Muut Sarjat / Uutinen
Henrik Borgström ja Denver tavoittelevat toista peräkkäistä mestaruutta.
Kuva © Getty Images
Kymmenen suomalaispelaajaa on mukana perjantaina alkavassa yliopistoliiga NCAA:n lopputurnauksessa. 16 joukkueen lopputurnaus kestää kaksi viikkoa ja voittajaksi selviää neljällä peräkkäisellä voitolla. Henrik Borgström ja Denverin yliopisto tavoittelevat toista peräkkäistä mestaruuttaan.

NCAA:n ykkösdivisioonan 60 joukkueesta on jäljellä enää 16, kun sarjan lopputurnaus käynnistyy perjantaina Etelä-Dakotassa ja Connecticutissa.

Suomalaispelaajia lopputurnauksessa pelaa yhteensä kymmenen. Henrik Borgström ja viime kauden mestari Denverin yliopisto avaavat turnauksensa ottelulla Pennsylvania Staten yliopistoa vastaan.

Turnauksen ykkössijoitettu St. Cloud Staten yliopisto kohtaa avausottelussaan Yhdysvaltojen ilmavoimien joukkueen. St. Cloudissa kolmatta vuottaan pelaava puolustaja Mika Ilvonen on yksi joukkueen kokeneimmista pelaajista.

Eniten suomalaisia löytyy Clarksonin yliopiston joukkueesta. Jere Astrén, Juho Jokiharju ja Tyko Karjalainen avaavat turnauksensa perjantaina ottelulla Providence Collegen yliopistoa vastaan.

Joukkueet on sijoitettu turnauskaavioon runkosarjasijoitusten mukaan ja ottelut pelataan ratkaisuun saakka. Mestaruuteen vaaditaan siis neljä peräkkäistä voittoa.

Turnauksen välierät ja finaali pelataan kahden viikon kuluttua St. Paulissa, Minnesotassa.

Suomalaispelaajat kokonaisuudessaan:

Boston University - Kasper Kotkansalo
Clarkson University - Jere Astrén, Juho Jokiharju, Tyko Karjalainen 
Northeastern - Eetu Selänne 
Penn State - Erik Autio
Providence - Kasper Björkqvist 
St. Cloud State - Mika Ilvonen 
Denver - Henrik Borgström, Jaakko Heikkinen

» Lähetä palautetta toimitukselle