Nashilla voitokas paluu Columbukseen

Rick Nash juhli voittoa entisessä kotihallissa.
Rick Nash oli ilman tehopisteitäkin illan hahmo Columbus Blue Jacketsin isännöidessä New York Rangersia Metropolitan-divisioonalaisten taistelussa pudotuspelipaikoista. Nash oli mukana parissakin maalineduskärhämässä ja sai osakseen kotiyleisön buuaukset, mutta vei joukkueineen runkosarjapisteet.

Entinen Columbus-fanien suosikki ja joukkueen kapteeni Rick Nash palasi entiseen kotikaukaloonsa ensimmäistä kertaa vierasjoukkueen pelaajana. Hänelle buuattiin avauskokoonpanojen esittelyn yhteydessä, mutta valotaululla pyörinyt videokooste nostatti suosionosoitusten ryöpyn jo avauserän aikana.

Itse ottelua pelattiin kaksi erää maaleitta, kunnes kolmannen erän alussa maalihanat saatiin lopulta auki. Tylsä kamppailu ei toki ollut maalittomanakaan, vaan vauhtia ja kuumia tunteita nähtiin avausminuuteista lähtien. Hanskat tippuivat kahdesti nyrkkitappelun merkeissä ja pienempiä kahakoita nähtiin lukuisia.

Nick Foligno aloitti maalinteon kolmannen erän toisella minuutilla käytettyään hyödyksi Rangers-puolustuksen kiekonmenetyksen puolustussiniviivallaan. Iloa ei kuitenkaan pitkään kestänyt, sillä Derek Stepan kuittasi ottelun tasoihin jo puolisen minuuttia myöhemmin rannelaukauksellaan.

Derick Brassard vei vierailijat johtoon erän puolivälin jälkeen yllätettyään Sergei Bobrovskin maalin kulmalta. Ruotsin olympiakävijä Carl Hagelin lopetti kotijoukkueen takaa-ajon ottelun viimeisellä minuutilla tekemällä 3-1-osuman tyhjään maaliin.

Bruins pudotuspeleihin, Ortio farmiin

Chicago Blackhawks ei antanut Patrick Kanen poissaolon vaikuttaa, vaan joukkue nujersi Carolina Hurricanesin kotonaan Jonathan Toewsin ja Patrick Sharpin johtaessa joukkojaan. Teuvo Teräväinen ei ollut vielä pelaavassa kokoonpanossa.

Boston Bruins varmisti teoreettisestikin paikkansa pudotuspeleissä, kun Colorado Avalanche kaatui Denverissä. Vähämaalisessa ottelussa Chad Johnson vei maalivahtien taiston Semjon Varlamovia vastaan nollapelillään.

Calgaryssa suomalaisvahtien kohtaaminen ei sujunut suunnitelmien mukaan, kun sekä Nashvillen Pekka Rinne että Calgaryn Joni Ortio vaihdettiin maalilta kesken ottelun. 11 maalin maalintekokisassa voiton vei lopulta vieraileva Predators lukemin 6-5. Ottelun jälkeen Flames ilmoitti lähettäneensä Ortion takaisin farmiseura Abbotsfordiin.

COLUMBUS – NY RANGERS 1-3

CHICAGO – CAROLINA 3-2

COLORADO – BOSTON 2-0

CALGARY – NASHVILLE 5-6